Tarom, apel către pasagerii care călătoresc spre România

Pentru a evita aglomerarea la zonele de trecere a frontierei de pe aeroporturile româneşti, Tarom recomandă completarea, înainte sau în timpul zborului, a formularului solicitat de către autoritatea de sănătate publică din România, în cazul în care călătorii au originea călătoriei într-un stat cu risc epidemiologic ridicat.

La debarcare, pasagerii vor autorităţilor formularul completat de către dumneavoastră.

Totodată, toţi pasagerii care sosesc din ţările care se află pe lista galbenă vor intra în autoizolare pentru 14 zile. Această perioadă se poate reduce la 10 zile, doar dacă pasagerii solicită efectuarea un test COVID-19 în ziua a opta de carantinare, obţinând astfel un rezultat negativ.

Pasagerii care sosesc în România din ţările aflate pe lista galbenă şi care petrec pe teritoriul ţării doar 3 zile (72 de ore) pot prezenta un certificat prin care să demonstreze ca în ultimele 48 de ore înainte de intrarea pe teritoriul României au obţinut un rezultat negativ la testul pentru COVID-19.

Pasagerii care vin dintr-o ţară „verde”, dar trec în tranzit printr-o ţară „galbenă”, nu vor intra în carantină dacă aceştia demonstrează ca au fost doar in tranzit.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati