Tătaru: Cei cu temperatura peste 37,3 vor vota în cabină „dedicată„

Persoanele cu temperatură de peste 37,3 grade C vor vota, pe 27 septembrie, în cabină și urnă „dedicată„, a anunțat miercuri ministrul sănătății, Nelu Tătaru.

„Ţin să menţionez situaţii deosebite – situaţiile în care alegătorul vine şi prezintă la triajul observaţional, apoi epidemiologic acea temperatură peste 37,3. Va avea prioritate, va merge direct către o urnă şi o cabină de vot dedicată. Dacă până în acel moment n-a fost persoană febrilă sau cu simptome respiratorii, se alege una din urne, cea mai apropiată și va deveni din acel moment și urnp dar și cabinp dedicată, Acea cabină de vot dedicată este cabina de vot în care vor merge din acel moment doar cei care vin cu simptomatologie respiratorie sau care prezintă febră. Acolo se va dezinfecta după fiecare participare a fiecărui votant care prezintă astfel de simptome. Un alt moment este cel al urnei mobile. , eastă urnă va merge cu personal care va avea echipament, mască, mănuşi, dezinfectant, mai întâi la cei care au solicitat urna mobilă, care au patologie non-COVID, urmând cei care se află în carantină, apoi cei care se află în izolare pentru patologie COVID.„, a declarat Tătaru într-o conferință de presă.

El a adăugat că, în acest moment, sunt ăîn evaluare mai mule focare.

„Avem în evaluare în acest moment diferite focare: focare în desfăşurare a unor evenimente private, şi aici recomand celor care organizează astfel de evenimente private să menţină şi păstreze acele norme de aplicare, avem în continuare focare în instituţii,  că sunt spitale sau instituţii administrative, avem în continuare focare la persoane instituţionalizate şi avem în continuare focare în desfăşurare în agenţii economici. Recomand în continuare păstrarea regulilor de precauţie„, a spus Tătaru.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati