Tătaru, declarație SCANDALOASĂ după tragedia de la Piatra Neamţ: Suntem TOȚI vinovați din această țară…

Nelu Tătaru, întrebat dacă se simte în vreun fel vinovat, ca ministru al Sănătăţii, pentru tragedia de la Secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ, unde s-a produs un incendiu în urma căruia 10 pacienţi au murit şi alte 6 persoane au fost rănite, a răspuns că ”suntem toți vinovați din această țară, nu doar sistemul medical și nu doar autoritățile locale”

  • „Pentru situația de peste 30 de ani și pentru (…) neimplicare cred că suntem toți vinovați din această țară, nu doar sistemul medical și nu doar autoritățile locale, pentru că am acceptat timp de 30 de ani să trăim într-o astfel de situație medicală.

(Întrebat ce va face de mâine pentru a schimba situaţia:)

„Nu doar începând de mâine, începând de ieri, tot ce înseamnă reevaluare de management, tot ce înseamnă reevaluarea capacităţii de tratament a unităților medicale, tot ce înseamnă cooordonare de către minister a situației.

(Întrebat dacă va concedia manageri de spitale:)

Nu ştiu dacă situaţia este de a da afară manageri. Coordonarea activităţii medicale trebuie să fie cea care reflectă situaţia de fapt.

(Erau pregătiţi medicii de la Neamţ să facă faţă situaţiei?

Medicii români sunt pregătiţi să facă faţă situaţiei. Rămâne ca cei care asigură logistica, dotarea, subordonarea ordonatorilor de credite să asigure şi condiţiile necesare pentru activitatea medicală”, a declarat Nelu Tătaru.

Ministrul s-a deplasat sâmbătă noaptea la Leţcani, la spitalul modular, unde au fost transferaţi pacienţii care au supravieţuit incendiului de la Secţia ATI COVID de la Spitalul din Piatra Neamţ.

Sursa: Antena3

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati