Tătaru: În Guvern, vom lua decizii ca să putem impune restricții după 15 mai

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat miercuri seară că Guvernul va lua joi decizii care vor crea cadrul administrativ pentru impunerea anumitor restricţii pe durata stării de alertă.

„Astăzi şi mâine suntem încă în stare de urgenţă, mâine avem o şedinţă de guvern şi vom avea şi Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi vom lua nişte decizii care sperăm noi să creeze şi cadrul administrativ în care să putem impune aceste restricţii”, a declarat ministrul Sănătăţii, la Realitatea Plus.

Nelu Tătaru a afirmat că orice măsură de relaxare, cât de mică, poate genera riscul de creştere a transmiterii intracomunitare a noului coronavirus.

„Sperăm că populația înțelege în continuare că măsurile de relaxare trebuie să intre progresiv. Intrând progresiv putem să le gestionăm, putem să fim atenţi la fiecare dintre ele. Au fost adoptate în condiţiile în care avem şi contramăsuri. Şi mă repet, venind prea devreme cu nişte măsuri de relaxare nu facem decât să exacerbăm acel risc de a crea o transmitere comunitară”, a adăugat Tătaru.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati