Tătaru: Ne putem aştepta la 15 iunie la un alt pachet de relaxare

Ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că este posibil să fie aplicat, după data de 15 iunie, un alt pachet cu măsuri de relaxare, dacă situaţia va fi favorabilă în urma unei evaluări.

  • Evaluarea pe o perioadă de 14 zile a măsurilor de relaxare puse în practică şi această evaluare având un rezultat pozitiv, ne putem aştepta la 15 iunie la un alt pachet de relaxare. (..) 124 de cazuri noi este cel mai mic număr de cazuri noi pe 24 de ore de la începutul pandemiei.

Avem şi cel mai mic număr de cazuri în terapie intensivă, 160, ceea ce ne certifică că suntem pe panta descendentă, urmând ca noi să gestionăm nu doar fiecare măsură de relaxare pe care am dat-o”, a declarat Tătaru la Digi 24 tv.

El a adăugat că pachetul de măsuri de relaxare , aplicat de la 1 iunie, va fi gestionat „cu aceeaşi precauţie.

Fiecare măsură de relaxare aduce după sine şi un risc de o creştere a unei transmiteri comunitare.Gestionând şi respectând măsurile de relaxare prin respectarea normelor de desfăşurare şi funcţionare, eu consider că vom merge pe acest drum favorabil în continuare, a adăugat Tătaru.

Ministrul a mai spus că fiecare direcţie de sănătate publică din fiecare judeţ evaluează spitalele suport COVID, urmărind numărul de cazuri active care mai sunt internate, dacă aceste cazuri pot fi trecute în pavilioane separate şi refacerea circuitelor şi structurii în vederea reluării patologiei non-COVID.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati