Tătaru recunoaște că era greșită formula de calcul privind scenariile în care se va merge la școală: Vina e a noastră

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, sâmbătă, în cadrul unei conferințe de presă la Iași, că datele stabilite de comisia de specialiști privind cele trei scenarii în care se va putea merge la școală după 14 septembrie au fost transmise eronat președintelui Klaus Iohannis.

“Toate scenariile sunt lucrate și au fost lucrate într-o comisie de specialiști de la Ministerul Educației, Ministerul Sănătății, prin INSP, și Ministerul Sănătății în special. Evaluarea, pregătirea acelor scenarii, precum și datele, au fost transmise eronat către Președinție și atunci vina este a noastră”, a afirmat ministrul, scrie Digi24.

Președintele Klaus Iohannis a vorbit în conferința de presă de miercuri despre criteriile celor trei scenarii în baza unor informații greșite, transmise incorect de Ministerul Sănătății, potrivit unui comunicat transmis joi seară de Administrația Prezidențială. Este vorba despre o eroare la formula de calcul ce stă la baza stabilirii celor trei scenarii care vizează desfășurarea învățământului preuniversitar, începând cu data de 14 septembrie. Președintele a făcut referire la „media zilnică de îmbolnăviri pe ultimele 14 zile”.

Astfel, informația corectă este următoarea: „criteriul epidemiologic în funcție de care școlile se vor încadra în scenariile „verde”, „galben” sau „roșu” este numărul total de cazuri noi înregistrat în ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori din localitatea în care se află școala”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati