Taxe și impozite plătite direct de pe telefon. Autoritățile au lansat aplicația de mobil Ghișeul.ro

Începând de astăzi, românii își vor putea plăti taxele, impozitele, amenzile dar şi sute de alte de servicii de pe telefonul mobil. Sistemul oficial de plăţi online al statului, Ghişeul.ro, are începând de astăzi şi aplicaţie mobilă.

  • Aplicaţia poate fi descărcată atât pe telefoanele cu sistem de operare Android, cât şi iOS. Sunt peste 350 de tipuri de servicii publice, taxe şi impozite care pot fi plătite prin aplicaţie, furnizate de peste 1.200 de instituţii şi autorităţi.

Autorităţile garantează că în perioada următoare aplicaţia va primi mai multe update-uri, astfel încât să putem plăti şi rovigneta sau să ne putem descărca şi cazierul judiciar. Cel mai probabil de luna viitoare. În prezent, Ghişeul.ro este folosit de aproape un milion şi jumătate de oameni.

Aplicația este disponibilă atât pentru telefoanele cu iOS (App Store), cât și pentru cele Android (Google Play), iar legat de plăți, acestea au comision ZERO și mai trebuie menționat și faptul că dacă plătești impozitul până la data de 31 martie, ai 10% reducere la plata online. Odată realizat procesul, pe adresa de e-mail personală vei primi și confirmarea, recunoscută juridic.

Cum plătesc?

Dacă ai decis că este vremea să îți plătești toate dările către stat exclusiv online, Ghiseul.ro este aplicația de care ai nevoie și pe care o folosești într-un mod simplu și ușor. Cea mai ușoară opțiune este să plătești fără a utiliza un cont, fiind nevoie doar de CNP-ul tău și desigur de un card bancar.

Fără autentificare se pot plăti o gamă largă de taxe și impozite precum și alte plăți către instituții publice, de la amenzi, taxă pașaport, plăcuțe de înmatriculare și există și opțiunea Vreau să plătesc altceva, pentru tine sau pentru o rudă. Vei alege orașul, instituția către care se face plata, tipul taxei și alte date despre plată.

A doua opțiune este să îți creezi un cont de utilizator pentru a avea un istoric de plăți și alte beneficii. Un tutorial complet găsești pe ghiseul.ro aici, iar pe scurt aceștia sunt pașii:

  1. Alege secțiunea „Creare cont” din platforma www.ghiseul.ro
  2. Introdu CNP-ul și apasă butonul Verificare CNP
  3. După validarea CNP-ului vei introduce datele personale, numărul de telefon și adresa de e-mail pe care primești datele de logare
  4. Introdu numărul de 16 cifre aferent cardului bancar, în vedere validării identității tale
  5. Primești de la SNEP – Ghișeul.ro datele de logare

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati