Taxele și impozitele din București au fost majorate cu aproape 14%

0
186
Societatea de Transport București - STB SA

Consiliul General al Municipiului București a votat astăzi creșterea cu 13,8% a taxelor și impozitelor plătite de locuitorii Capitalei.

Consiliul General a votat majorarea raxelor și impozitelor cu rata inflației, pe care autoritatea locală o face, de regulă, în fiecare an, până pe 30 aprilie, pentru anul următor.

Este vorba despre impozitul pe clădiri și terenuri, pe mașină, taxele pentru eliberarea certificatelor de urbanism și a autorizațiilor de construire, sancțiunile etc.

„Se majorează impozitele cu rata inflației, nicio altă majorare”, a explicat primarul Nicușor Dan.

„Potrivit art. 491 alin. (1) 9i alin. (2) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal: „în cazul oricărui impozit sau oricărei taxe locale, care constă într-o anumită sumă în lei sau care este stabilită pe baza unei anumite sume în lei, sumele respective se indexează anual, până Ia dată de 30 aprilie, de către consiliile locale, ținand cont de rată inflației pentru anul fiscal anterior, comunicată pe site-urile oficiale ale Ministerului Finanțelor Publice și Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Sumele indexate conform alin. (1) se aprobă prin hotărâre a Consiliului local și se aplică în anul fiscal următor. La nivelul municipiului București, această atribuție revine Consiliului General al Municipiului București. Conform adresei Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, pentru anul 2022, rata inflației este de 13,8”, se arată în proiectul de hotărâre adoptat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.