Taximetriști care negociază tariful sau refuză curse, amendați

Negocierea tarifului și refuzul de cursă au fost obiectivele ultimei acțiuni comune de verificare a respectării Legii taximetriei derulată, vineri noapte, în Centrul Istoric al Capitalei, de către polițiștii locali ai D.G.P.L.C.M.B. și agenții Brigăzii Rutiere București.

În decurs de trei ore, au fost aplicate amenzi în valoare totală de 20.000 de lei. Cinci documente necesare desfășurării acticivității de taximetrie au fost reținute. 

Poliția Locală a Municipiului București va continua acțiunile de prevenție și combatere a neregulilor din domeniul taximetriei astfel încât cetățenii care folosesc acest mod de deplasare să poată beneficia de servicii de calitate. 

D.G.P.L.C.M.B. îi îndeamnă pe bucureșteni să refuze achitarea contravalorii unei curse care nu este înregistrată pe aparatul de taxat și pentru care nu este eliberat bon fiscal. Mai mult, cei ce apelează la servicii de taximetrie sunt sfătuiți să nu negocieze tarifele și să nu accepte prețuri impuse. 

Pentru semnalarea unor astfel de practici, D.G.P.L.C.M.B. pune la dispoziție numărul de dispecerat – 021.9752 – disponibil permanent.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati