Taximetriștii din zona aeroporturilor, verificați de polițiști. La cât s-au ridicat amenzile primite

Polițiștii Direcției de Poliție Transporturi au dat amenzi de 43.020 de lei în urma unor acţiuni de verificare a taximetriştilor aflaţi în zona aeroporturilor din țară.

  • 12 certificate de înmatriculare au fost retrase și un permis de conducere a fost reținut.

„Polițiștii Direcției de Poliție Transporturi au derulat, la data de 9 noiembrie a.c., o acțiune de control privind legalitatea desfășurării transportului rutier în regim „TAXI”, „în regim de închiriere” și în domeniul transportului alternativ, în zona aeroporturilor din România”, a transmis Poliția Română, într-un comunicat.

Au fost verificate 189 de autovehicule, dintre care 6 microbuze, legitimate 223 de persoane și aplicate 80 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 43.020 de lei.

10 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul de persoane, 56 pentru încălcarea normelor privind circulația pe drumurile publice și 14 la alte acte normative.

12 certificate de înmatriculare au fost retrase și un permis de conducere a fost reținut din cauza unor defecțiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege.

Un taximetrist de lângă Otopeni avea anvelopele autoturismului uzate peste limita maximă admisă

Poliția Română a dat și două exemple de nereguli identificate.

Un bărbat care efectua transport alternativ de persoane a fost amendat de polițiștii din cadrul Serviciului de Poliție Transporturi Aeriene „Henri Coandă” cu 1.305 lei și i s-a reținut certificatul de înmatriculare pentru că avea inspecția tehnică periodică expirată din 3 noiembrie 2023.

Aceeași agenți au mai amendat și un bărbat care efectua transport de persoane, în regim taxi, deoarece avea anvelopele autoturismului uzate peste limita maximă admisă, elemente de caroserie deteriorate și nu avea trusa medicală și stingătorul de incendiu. El a primit o sancțiune de 1.160 de lei și i s-a reținut certificatul de înmatriculare.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati