Taximetriștii “pirați” din Gara de Nord, amendați pentru că vânau refugiați din Ucraina

Doi şoferi au fost amendaţi de poliţiştii locali bucureşteni, după ce au fost depistaţi că ofereau ilegal servicii de taximetrie în punctele de îmbarcare pentru refugiaţii ucraineni.

Celor doi li s-a suspendat şi dreptul de a conduce un autovehicul, Poliţia Rutieră ridicându-le certificatul şi plăcuţele cu numerele de înmatriculare, a informat, vineri, Primăria Capitalei.

“Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control a intensificat, în această perioadă, verificările privind respectarea legii de către transportatorii care oferă refugiaţilor servicii de taximetrie.”, potrivit unui comunicat de presă.

Acţiunile de control s-au desfăşurat, cu precădere, în zona Gării de Nord şi a autogărilor Obor şi Filaret, principale puncte de tranzit pentru ucrainenii care sosesc în Capitală.

„Pe lângă lipsa documentelor necesare desfăşurării activităţii de taximetrie sau lipsa staţiilor de emisie – recepţie, poliţiştii locali ai DGPLCMB au depistat, la Gara de Nord şi Autogara Obor, şi doi taximetrişti falşi, care nu erau autorizaţi să desfăşoare servicii de transport public de persoane în regim de taxi. Aceştia, pentru a-şi atrage clienţii, şi-au colantat, ilegal, autoturismele cu însemne şi înscrisuri specifice taxiurilor. Mai mult, pentru credibilitate, ‘piraţii’ le-au dotat chiar şi cu aparate de taxat şi casete luminoase”, a precizat sursa citată.

În urma acţiunilor, au mai fost reţinute două autorizaţii taxi şi aplicate amenzi în valoare de aproximativ 40.000 de lei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati