Teatrelli se redeschide cu premiera spectacolului „Maria de Buenos Aires”

0
269

Avanpremiera şi premiera spectacolului Maria de Buenos Aires, programate pentru 16 şi 17 februarie, sunt sold out, biletele epuizându-se în mai puţin de o oră de la punerea în vânzare. Maria de Buenos Aires este cea mai recentă producţie CREART/Teatrelli, pentru care cunoscutul artist Răzvan Mazilu – promotor al musicalului în România – semnează deopotrivă regia, coregrafia şi costumele originale.

Pe muzica lui Astor Piazzolla şi libretul lui Horacio Ferrer, o extraordinară „operetă-tango”, spectacolul Maria de Buenos Aires este o nouă provocare pe care cunoscutul artist Răzvan Mazilu o aduce publicului. În viziunea lui Dragoş Buhagiar, cel mai premiat scenograf român, spectatorii sunt invitaţi să pătrundă în atmosfera poetică şi decadentă a oraşului Buenos Aires de la începutul secolului 20, spaţiul Teatrelli fiind complet reinventat şi recreat pentru acest spectacol. Noua producţie îi reuneşte pe unii dintre cei mai bine cotaţi actori români: Gheorghe Visu – în rolul Spiritului, alături de tinerii Ana Bianca Popescu – în rolul Mariei de Buenos Aires, şi Lucian Ionescu, interpretând mai multe roluri masculine. Totodată, spectacolul beneficiază de participarea lui Emy Drăgoi la acordeon.

„Încă nu am ajuns la Buenos Aires. Plănuisem o călătorie anul trecut, dar nu a fost să fie, cum nu au fost să fie multe altele. Aşa că am adus pe scenă un Buenos Aires imaginat din toate clişeele şi locurile comune ştiute, pe care le-am dinamitat, le-am întors pe dos şi le-am livrat, sper, în cel mai seducător mod cu putinţă. Un Buenos Aires inspirat din lecturile din Garcia Marquez şi Borges, o fotografie destul de cunoscută a poetului aproape orb, sprijinit melancolic în baston, stă la baza Spiritului, personaj interpretat de Gheorghe Visu”, mărturiseşte Răzvan Mazilu.

Următoarele reprezentaţii cu public ale spectacolului „Maria de Buenos Aires”vor fi anunţate în cursul săptămânii viitoare.

Celebrul regizor şi coregraf Răzvan Mazilu se află la o a doua colaborare cu Teatrelli, după succesul cu „Mon Cabaret Noir”.

În acest context, cu ocazia premierei producţiei-eveniment „Maria de Buenos Aires”, înainte de a intra în spaţiul Teatrelli şi în atmosfera poetică a oraşului Buenos Aires de la începutul secolului 20, publicul este invitat în Galeria creart, în lumea cabaretului berlinez din anii 1920, respectiv în universul „Mon Cabaret Noir”, surprins de fotografii Mihaela Tulea, Florin Bondrilă şi Dragoş Toader. Expoziţia de fotografie şi costum va fi deschisă în perioada 15 februarie – 14 martie 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.