Teatrul Apropo continuă proiectul „Întâlniri teatrale/ NottDependent” destinat sprijinirii teatrelor independente

Proiectul „Întâlniri teatrale/ NottDependent”, iniţiat de Teatrul Nottara pentru a veni în sprijinul teatrelor independente în această perioadă dificilă, găzduieşte pe 11 octombrie spectacolul Teatrului Apropo, LO-LI-TA. A LO-VE Story, o dramatizare după romanul Lolita a lui Vladimir Nabokov, în regia Monicăi Pop.

Teatrul Nottara îşi propune astfel să fie alături de teatrele independente, găzduindu-le spectacolele şi oferindu-le un loc unde să se simtă acasă, pentru a rămâne astfel împreună aproape de public.

Teatrul Apropo reprezintă o formulă de teatru independent, un promotor de creaţie pentru tinerii artişti, care îşi propune să ofere dreptul de a experimenta în sens creator şi de a inova prin formă şi conţinut. Totodată, are în vedere promovarea teatrului contemporan.

Spectacolul LO-LI-TA. A LO-VE Story, dramatizat şi regizat de Monica Pop, va fi prezentat la Sala Horia Lovinescu a Teatrului Nottara pe 11 octombrie, începând cu ora 19:00. Din distribuţie fac parte Gelu Niţu, Beatrice Rubică, Marcela Motoc şi Ştefan Velniciuc, scenografia este semnată de Diana Miroşu, iar muzica, de Alexandru Suciu.

În LO-LI-TA. A LO-VE Story vina se amestecă cu dorinţa, iar iubirea, cu crima. Un joc de oglinzi în care Dolores, şcolăriţa Lo, Lola, Lolita, Lolita cea perfectă îi e iubită, amantă, elevă şi fiică lui Humbert Humbert, îndrăgostitul lipsit de apărare în faţa copilei-demon care se joacă de-a femeia. Dar Lolita nu poate rămâne doar a lui… O umbră le pândeşte atent fiecare mişcare. Cine e vinovat şi cine e inocent? Cine pe cine a sedus, cine pe cine a minţit?

Biletele se pot achiziţiona de pe www.nottara.ro, de la Agenţia de bilete a Teatrului Nottara, precum şi de pe www.blt.ro.

Spectacol nerecomandat sub 16 ani.

Iniţiativa ÎNTALNIRI TEATRALE/ NottDependent reprezintă o premieră în peisajul cultural bucureştean/naţional, fiindcă reuneşte, pentru întâia dată, într-un cadru organizat şi pe o perioadă (mai) lungă, forţe creatoare ce s-au afirmat în ultimii 30 de ani în mediul independent. Proiectul se va derula din septembrie până la sfârşitul lui decembrie 2020, cu posibilitatea prelungirii pe toată perioada pandemiei. În acest timp, vom invita să joace, pe cele două scene ale teatrului nostru, şase companii independente: Teatrul de Artă, Teatrul Apropo, Teatrul Arte dell’Anima, Teatrul Coquette, Doctors Studio, Four Atitude Explorer SRL.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati