Teatrul Bulandra din București va fi consolidat cu 65 de milioane de lei, fonduri din PNRR

Clădirea emblematică ce adăpostește Teatrul Bulandra din București, situată pe Bulevardul Schitu Măgureanu nr. 1, va fi consolidată și restaurată cu finanțare europeană din PNRR, potrivit unui comunicat PMB.

Proiectul vizează consolidarea seismică şi renovarea energetică moderată a clădirii publice situată în B-dul Schitu Măgureanu, iar valoarea finanțării aprobate de Ministerul Dezvoltării este de 65.378.065,87 lei cu TVA.

Proiectul demarat în luna februarie 2023 trebuie terminat până în luna februarie 2026, altfel finanțarea europeană va fi pierdută.

Clădirea a fost construită în anul 1935, iar în anul 1937 a fost adăugat corpul din B-dul Schitu Măgureanu, adiacent teatrului, aflat în Zona Construit Protejată 06 – bulevardul Elisabeta-Kogălniceanu.

Imobilul are o suprafață construită desfășurată de 11.872,82 mp. și regimul de înălțime S+P+7E+M cu funcțiune mixtă (la parter sala de spectacole ”Liviu Ciulei”).

Apel de proiecte gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației finanțat din fonduri europene prin Planul Național de Redresare şi Reziliență al României și din fonduri naționale.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati