Teatrul Evreiesc de Stat organizează a V-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Idiş TES FEST. „THE BEST OF TES FEST”

Teatrul Evreiesc de Stat va organiza în perioada 25-31 mai cea de-a V-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Idiş TES FEST. „THE BEST OF TES FEST” va fi o retrospectivă on-line a unora dintre cele mai importante momente prezentate pe scena Teatrului Evreiesc de Stat, pe parcursul ediţii ale Festivalului Internaţional de Teatru Idiş TES FEST.

„Gândurile şi emoţiile transmise, în toată această perioadă, către teatrul nostru, comunicarea intensă cu prietenii şi colaboratorii noştri, reprezentanţi ai limbii şi culturii idiş din întreaga lume, ne-au încurajat să credem în continuare în visul nostru de a realiza, în fiecare an, acest eveniment unic în lume – Festivalul Internaţional de Teatru Idiş TES FEST, şi de a face din Teatrul Evreiesc de Stat un pol al culturii idiş din întreaga lume.

De asemenea, împreună cu toţi prietenii şi colaboratorii noştri din Israel, SUA, Polonia, Franţa, Austria, Ucraina, Rusia, Republica Moldova vom sărbători, pe 30 Mai, Ziua Limbii şi Teatrului Idiş printr-o serie de evenimente speciale, difuzate în mediul on-line”, spune Teatrul, printr-un comunicat.

Fragmente din înregistrările video, realizate pe scena noastră, dar şi momente artistice în premieră, realizate de actorii trupei TES, vor fi transmise zilnic, pe reţelele de socializare:

* Facebook – https://www.facebook.com/teatrulevreiesc/
* YouTube – https://www.youtube.com/teatrulevreiesc

Teatrul Evreiesc de Stat aniversează, în acest an, 72 de ani de existenţă şi 144 de ani de la înfiinţarea primului teatru profesionist de limbă idiş din lume în România, la Iaşi, în anul 1876, de către scriitorul şi artistul Avram Goldfaden.

Ediţia a V-a a Festivalului Internaţional de Teatru Idiş TES FEST este un simbol al continuităţii, ce ilustrează dorinţa Teatrului Evreiesc de Stat de a menţine viu spiritul limbii şi culturii idiş, de a crea, chiar şi de la distanţă, o poartă spre cunoaştere, spre diversitate culturală, de a demonstra că, prin solidaritate, prietenie şi sinceritate, valorile culturale reale sunt mai prezente şi mai importante ca niciodată.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati