Teatrul „Lucia Sturdza Bulandra” din Bucureşti continuă difuzarea spectacolelor online şi dedică săptămâna 18-24 mai 2020 actriţei Mariana Mihuţ

Teatrul Municipal „Lucia Sturdza Bulandra” a anunţat luni că va continua difuzarea spectacolelor online şi totodată că dedică săptămâna 18-24 mai 2020 actriţei Mariana Mihuţ.

Aşa cum i-a obişnuit pe spectatorii săi de pretutindeni, Teatrul Municipal „Lucia Sturdza Bulandra” va continua difuzarea spectacolelor online, pe pagina oficială de facebook şi pe site-urile www.bulandra.ro, www.smartradio.ro şi va transmite, în zilele de 20 şi 22 mai 2020, la ora 19.00, spectacolul Sorry de Aleksandr Galin, regia: Yuri Kordonsky (2004) respectiv, O scrisoare pierdută de I.L. Caragiale, regia Liviu Ciulei (1979), două dintre producţiile de succes în care a jucat Mariana Mihuţ”, a precizat un comunicat al instituţiei teatrale.

Totodată, această săptămână va fi dedicată actriţei Mariana Mihuţ

Pe marii actori îi asociezi mereu unui teatru, unui loc în care şi-au desfăşurat mare parte din activitatea artistică, unde s-au afirmat. Se zice, de asemenea, că omul sfinţeşte locul… Marina Mihuţ este unul dintre aceştia, în plus, şi-a dorit mereu să lucreze cu regizori care „o pun la treabă” şi a ţinut să se dedice cu tot sufletul unui singur spaţiu, teatrului în care a găsit echipa de actori şi regizorii alături de care se putea autodepăşi – Teatrul „Bulandra”. Pentru că îşi iubeşte şi îşi respectă actorii care i-au adus gloria ani de-a rândul, Teatrul Municipal „Lucia Sturdza Bulandra” dedică săptămâna 18-24 mai 2020 actriţei Mariana Mihuţ. Astfel, în perioada menţionată se vor posta pe pagina oficială de facebook fotografii şi cronici ale spectacolelor în care a jucat Mariana Mihuţ, actriţă a Teatrului „Bulandra” începând cu anul 1972”, a arătat comunicatul de presă.

***

De-a lungul prestigioasei sale cariere, Mariana Mihuţ a jucat la Teatrul „Bulandra” în peste 30 de producţii. A început cu Mincinosul de Carlo Goldoni, alături de regizoarea Sanda Manu, şi a continuat cu artişti precum Alexandru Bocăneţ, Lucian Pintilie, Moni Ghelerter, Liviu Ciulei, Cătălina Buzoianu, Valeriu Moisescu, Silviu Purcărete, Yuriy Kordonskiy şi mulţi alţii. A făcut parte din trupa de elită a „Bulandrei” şi, mai mult decât orice, a învăţat şi trăit lecţia de teatru numită Liviu Ciulei şi Lucian Pintilie.

Marina Mihuţ este cunoscută astăzi în primul rând pentru rolurile sale de forţă, cu o puternică notă tragi-comică, dar nu ar trebui uitate personajele sale de o candore şi un umor negru deosebit de intens asemeni Mirandei din Furtuna de W. Shakespeare sau Esther din Victor sau copiii la putere de Rogerr Vitrac.

Printre altele, Mariana Mihuţ a interpretat la „Bulandra” roluri precum: Fiica primarului din Revizorul de Gogol, regia Lucian Pintilie (1972); Maria din A douăsprezecea noapte de William Shakespeare, regia Liviu Ciulei (1973); Eliza Doolite din Pygmalion de G.B. Shaw, regia Moni Ghelerter (1974); Primăriţa din Interviu de Ecaterina Oproiu, regia Cătălina Buzoianu (1976). De asemenea, tot la Bulandra, actriţa a dat viaţă rolurilor Maşa din Pescăruşul de A.P. Cehov, regia Liviu Ciulei (1977); Miranda din Furtuna de W. Shakespeare, regia Liviu Ciulei (1978); Zoe din O scrisoare pierdută de I.L.Caragiale, regia Liviu Ciulei (1979); Josie Hogan din Luna dezmoşteniţilor de Eugene O’Neil, regia Sanda Manu (1983); Regina Ginevra din Merlin de Tancred Dorst, regia Cătălina Buzoianu (1991); Kathleen din Home de David Storey, regia Ion Caramitru (1992); Claire Zachanassian din Vizita bătrânei doamne de Friederich Durrenmatt, regia Felix Alexa (1993), Halie din Copilul îngropat de Sam Shepard, regia Cătălina Buzoianu (1996); Nikita Zotov din Petru de Vlad Zografi, regia Cătălina Buzoianu (1998) sau Anna Fierling din Mutter Courage de Bertolt Brecht, regia Cătălina Buzoianu (1999).

După anul 2000, a întruchipat personaje ca Dădaca din Unchiul Vanea de A.P. Cehov, regia Yuriy Kordonskiy (2001); Fiokla Ivanovna din Căsătoria de Gogol, regia Yuriy Kordonskiy (2003); Inna Rasadina din Sorry de Aleksandr Galin, regia Yuriy Kordonskiy (2004); Bunica din Îngropaţi-mă pe dupa plintă de Pavel Sanaev, regia Yuriy Kordonskiy (2012).

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati