Teatrul Naţional demarează proiectul cultural ”Turneul actorilor români”, vineri, la Chişinău

Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” demarează, vineri, proiectul cultural „Turneul actorilor români” cu spectacolul „Figuranta”, cu Tania Popa, la Teatrul Fără Nume din Chişinău, informează un comunicat al Naţionalului bucureştean.

Proiectul este finanţat de Departamentul pentru Relaţia cu Republica Moldova (DRRM) şi organizat în parteneriat cu Ministerul Culturii din Republica Moldova.

Potrivit TNB, cu acest spectacol se deschide un nou proiect cultural de amploare menit să susţină organizarea primului turneu itinerant al Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti în Republica Moldova.

„Figuranta”, un one-woman show de excepţie, semnat de Tania Popa (născută în Republica Moldova, la Căuşeni), va aduce în faţa publicului povestea tragi-comică a Aniei, o actriţă aspirantă, a cărei viaţă se împarte între cariera în teatru şi neîmplinirile din viaţa personală.

În cadrul acestui turneu, opt producţii ale Teatrului Naţional din Bucureşti vor fi prezentate în săli de spectacole din Chişinău, Cahul şi Bălţi, în perioada aprilie – septembrie 2023.

Intrarea la toate spectacolele prezentate în cadrul turneului va fi liberă.

DRRM promovează valorile româneşti peste Prut şi susţine, prin acest proiect, întâlnirea actorilor Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti cu publicul din mai multe localităţi din Republica Moldova, în scopul înlesnirii accesului cât mai larg al acestuia la cultura şi limba română, precizează sursa citată.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati