Teatrul Naţional din Bucureşti anunţă deschiderea noii stagiuni 2019-2020

Teatrul Naţional I.L.Caragiale din Bucureşti anunţă deschiderea stagiunii 2019-2020. Primele spectacole sunt programate pentru week-end-ul 13-15 septembrie, iar biletele au fost puse în vânzare online şi la Casa de bilete a teatrului.

Încă din primele săptămâni ale noii stagiuni 2019-2020, vor putea fi văzute unele dintre cele mai apreciate spectacole ale repertoriului. Pe scenele TNB se întorc, rând pe rând, titluri ce au stârnit aplauze şi aprecieri pline de substanţă, cum ar fi : „Regele moare”, „Toţi fiii mei”, „Dineu cu proşti”, „Idolul şi Ion Anapoda”, „Omul care a văzut moartea”, „Micul infern”, „Umbre”, „Cursa de şoareci”, „Orchestra Titanic”, „O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii”, „Butoiul cu pulbere”, „Tectonica sentimentelor”, precum şi recentele premiere : „Noii infractori”,”Preşul”, „Class”, „50 de secunde”.

În următoarea perioadă, stagiunea de vară de pe acoperiş, de la „Amfiteatru”, derulată pe tot parcursul sezonului estival sub titlul „Nopţi de vară, sus, pe teatru”, îmbie în continuare spectatorii la ceas târziu de seară caldă şi senină, anunţând spectacole până la final de septembrie. După ce sălile teatrului au intrat în vacanţă, publicul s-a retras în atmosfera primitoare şi reconfortantă a spaţiului de spectacole amplasat deasupra Sălii Mari, acolo unde serile acestei veri au fost animate, pentru prima dată după reconstrucţia TNB şi inaugurarea acestui nou spaţiu, şi de teatru, şi de muzică, dans sau film. Gala Tânărului Actor „Hop” a avut un prolog aici, prin premiera spectacolului „On the Roof”, proiect condus de excepţionalul artist Gigi Căciuleanu şi primit cu mult entuziasm de public şi de critici.

În luna septembrie, spectacolul bazat pe piesa declarată, la Gala Premiilor UNITER, „Cea mai bună piesă românească a anului 2017”, „50 de secunde” de Daniel Oltean, a fost invitat să participe la Festivalul „Zile şi Nopţi de Teatru la Brăila”.

Spre finalul lunii septembrie, una din cele mai recente premiere, producţie a stagiunii trecute, montarea piesei „Noii infractori” de Edna Mazia, va avea două reprezentaţii pe scena Teatrului „Mihai Eminescu” din Chişinău, cu ocazia Reuniunii Teatrelor Naţionale Româneşti.

Conferințele TNB vor avea, din această toamnă, un format nou, fiind organizate în luna octombrie, în parteneriat cu Dilema Veche, în noiembrie, cu România literară şi în decembrie, cu Revista 22. Prima conferinţă din seria noii stagiuni este programată pe 29 septembrie.

După ce, în primăvară, a trecut pragul majoratului, programul destinat copiilor, Teatrul Naţional pentru Copii „Abracadabra”, realizat în coproducţie de Fundaţia Abracadabra şi TNB, se pregăteşte să înceapă cea de-a 19-a stagiune în care cei mai mici dintre spectatorii teatrului vor continua Jocul de-a Teatrul sub îndrumarea îndrăgitului Magician al Poveştilor, Marian Râlea şi a echipei sale.

Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti anunţă, pentru noua stagiune, două montări după titluri de referinţă ale dramaturgiei universale, sub semnăturile a doi regizori de succes şi cu distribuţii cuceritoare.

Prima nouă montare pe scena Naţionalului pentru stagiunea de toamnă se află într-un stadiu avansat de repetiţii, la care lucrează regizorul bulgar Alexander Morfov. Cu alte trei montări la TNB, „Vizita bătrânei doamne”, „Furtuna” şi „No Man’s Land”, regizor cu o cotă de originalitate apreciată la nivel internaţional, Morfov a revenit la Teatrul Naţional bucureştean pentru o nouă provocare shakespeariană. De această dată, alegerea lui este piesa „Neguţătorul din Veneţia”, cu Ion Caramitru în rolul lui Shylock şi cu Ada Galeş, Richard Bovnoczki, Alexandru Potocean, în alte roluri principale, secondaţi de o distribuţie numeroasă.
Decorurile: Gabi Albu, Costumele: Liliana Cenean, Coregrafia: Inga Krasovska, Light Design: Chris Jaeger.

Scrisă la finalul secolului al XVI-lea, „Neguţătorul din Veneţia” este şi astăzi o piesă extrem de actuală, despre bani, lăcomie, dragoste şi tensiuni inter-rasiale, despre discriminare şi răzbunare. Shakespeare rămâne „contemporanul nostru”, cum a spus-o cu peste patru decenii în urmă Jan Kott.

Primele reprezentaţii sunt programate să aibă loc în zilele de 18 şi 19 septembrie, iar premiera pe 20 şi 22 septembrie, la Sala Studio.

Tot în luna septembrie, la TNB, vor începe repetiţiile la un nou spectacol, în regia lui Radu Afrim. „Trei surori” de A.P.Cehov, urmează să aibă premiera în decembrie 2019.

Informaţii actualizate constant, calendarul spectacolelor şi evenimentelor desfăşurate la TNB şi toate detaliile despre activităţile diverse ale teatrului, precum şi noi posibilităţi de comunicare interactive şi un chestionar online deschis spectatorilor pe pagina „Părerea ta”, pot fi găsite şi pe parcursul noii stagiuni, pe www.tnb.ro şi pe paginile noastre de socializare.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati