Teatrul Naţional din Bucureşti anunţă o nouă provocare: Spectacole on-line pe TNB-TV din 20 iulie

Pentru ca spectatorii să nu simtă atât de mult distanţa impusă de împrejurări, Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti lansează în această lună o nouă provocare: TNB-TV! Aceasta este, din luna iulie, noua denumire a canalului de youtube al teatrului, a anunţat vineri TNB.

Prima transmisie live a TNB-TV va începe luni, 20 iulie, la ora 17.00, cu doar câteva zile înainte de data premierei spectacolului „Jurnal de România. 1989”, regizat de Carmen Lidia Vidu la TNB. Spectacolul va fi prezentat în premieră, pe 24, 25 şi 26 iulie, la Amfiteatru TNB, unul dintre puţinele spaţii teatrale deschise publicului în această perioadă. Aici, se derulează şi în acest an programul „Nopţi de vară, sus, pe teatru”, în aer liber, pe acoperişul Teatrului Naţional Bucureşti.

Pe TNB-TV veţi putea vedea primele transmisii live on-line din inima Teatrului Naţional Bucureşti, materiale video realizate de echipa de comunicare a TNB, cu ajutorul echipei Studioului Media al TNB – care va asigura filmarea şi transmisia live a unor materiale video realizate special pentru publicul pasionat de teatru.

TNB-TV vă va prilejui întâlniri speciale, interviuri cu actori, regizori, scenografi, tehnicieni de spectacol, pe scurt oameni de teatru, în special din echipa Teatrului Naţional, dar şi cu cei care ni se vor alătura pe parcursul proiectelor derulate aici.

TNB-TV on-line este un prim pas către o televiziune on-line dedicată adevăratelor vedete, cum ne place să spunem, în contextul în care termenul „vedetă” este folosit, parcă, în ultima vreme, prea des şi prea fără atenţie.

Primul interviu, cu care TNB-TV va începe seria de transmisii live, luni, 20 iulie, este ocazionat de premiera spectacolului de teatru documentar „Jurnal de România.1989”, cel mai nou episod dintr-un proiect mai amplu al regizoarei Carmen Lidia Vidu. Vom afla de la artiştii care au participat la realizarea spectacolului, gânduri, speranţe, idei şi poate… câteva secrete din timpul lucrului. Transmisia fiind live, veţi putea interveni în discuţie prin intermediul mesajelor, le veţi putea pune întrebări invitaţilor şi veţi avea cel puţin o şansă de a afla răspunsurile, pe loc.

„Sperăm să fiţi alături de noi în număr cât mai mare, pe TNB-TV, canal video la care puteţi avea acces în orice moment la adresa”:

http://www.youtube.com/c/TeatrulNaţionalILCaragialeBucureşti.

Canalul Youtube TNB – interfaţa video on-line a Teatrului Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti – a găzduit, în perioada martie-iunie 2020, transmisii în sistem de streaming live ale Conferinţelor TNB (materiale preînregistrate de-a lungul anilor) şi ale câtorva dintre spectacolele fixate pe suport video şi păstrate în arhiva teatrului. Spectatorii fideli, mai vechi sau nou abonaţi ai Youtube Channel TNB (astăzi, în număr de 9150 şi nu numai din România) au putut urmări câteva titluri din repertoriul curent: „Furtuna”, „Allegro, ma non troppo”, „Două loturi”, „Dumnezeu se îmbracă de la second-hand”,”Luminiţa, de la capătul tunelului”. Au fost difuzate, însă, şi spectacole mai vechi care nu mai pot fi văzute pe scenă, precum „Năpasta”, „Ultima oră”, „Take, Ianke şi Cadîr”, „Visul unei nopţi de vară”.

TNB-TV a apărut la iniţiativa compartimentului de comunicare-promovare al TNB, în urma succesului pe care l-au avut, în rândul spectatorilor, aceste transmisii în regim streaming din perioada martie-iunie 2020.

Propunerea a fost făcută în scopul creării unei alternative de program on-line pentru spectatorii interesaţi de teatru, de scenă, de viaţa artiştilor şi de activităţile artistice care se desfăşoară în jurul spectacolelor de teatru. Dorim ca, acest canal de comunicare să rămână dedicat doar vieţii teatrale, evitând orice interferenţe cu subiectele de altă natură ce populează canalele media. Le propunem, de aceea, viitorilor noştri spectatori, ca în timpul acestor reprize de streaming-live să respectăm cu toţii regula jocului, aceea de a evita orice deviere de la această direcţie strict culturală.

TNB-TV îşi doreşte să fie o oază de informaţie curată, în care să putem comunica cu artiştii, pe subiecte strict legate de activitatea lor artistică, de proiectele, visurile şi dorinţele lor profesionale.

De aceea, sloganul sub care TNB-TV îşi va desfăşura activitatea este: „Într-o lume prea agitată, artiştii aduc echilibrul”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati