Teatrul Nottara lansează un nou proiect pentru liceeni: „Nottara citeşte cu tine!”

0
115

Teatrul Nottara anunţă un nou proiect dedicat adolescenţilor, în special celor care se pregătesc să susţină examenul de bacalaureat. În cadrul proiectului, intitulat „Nottara citeşte cu tine!”, o operă literară a unui autor clasic va fi transformată în audiobook prin lectura actorilor Teatrului Nottara.

Mai mult, elevii au ocazia să decidă care dintre cele patru texte propuse va fi citit, alegând dintre: „Moara cu noroc” de Ioan Slavici, „Alexandru Lăpuşneanu” de Costache Negruzzi, „Ion” de Liviu Rebreanu (selecţie) şi „Enigma Otiliei” de George Călinescu (selecţie).

Voturile vor putea fi exprimate sub forma unui comentariu la postările dedicate de pe paginile de Facebook şi Instagram ale teatrului, în perioada 8-21 februarie 2021, iar după desemnarea operei câştigătoare, audiobook-ul va fi înregistrat şi lansat în timp util pentru a fi ascultat în pregătirea pentru examenul de bacalaureat.

„Ne dorim să îi ajutăm pe adolescenţi să descopere lumile fascinante create de marii noştri autori. Cel mai simplu mod, ne-am gândit noi, este să venim în întâmpinarea lor cu ce îi interesează în mod direct şi aşa ne-am oprit la programa de bac. Poate că ne lipseşte gura sobei, dar povestitori avem, de nuanţe şi intonaţii nici că ne plângem, deci ce-ar fi ca actorii Teatrului Nottara să ia cuvântul şi să recite din operele literare care au schimbat de-a lungul anilor traseul literaturii române?” spune Marinela Ţepuş, managerul instituţiei.

În funcţie de interesul pentru proiect, şi alte opere literare ar putea prinde glas prin actorii Teatrului Nottara în perioada următoare, de pe lista menţionată sau dintre propunerile primite de la public.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.