Teatrul Odeon începe stagiunea pe 17 septembrie

Teatrul Odeon începe noua stagiune pe 17 septembrie, spectacole din repertoriu, dar şi premiere urmând să fie oferite din toamnă publicului.

„Teatrul Odeon o să înceapă stagiunea pe 17 septembrie, când e Ziua Bucureştilor, şi o să reluăm spectacolele pe care le avem în repertoriu – ‘Rebarbor’ după Alexandru Monciu Sudinski, regia Alexandru Dabija, ‘Ceasornicăria Taus’ în regia lui Dragoş Galgoţiu, evident frumosul musical al lui Răzvan Mazilu – ‘Cabaret’, şi vom relua toate celelalte spectacole care, din păcate, în timpul pandemiei nu s-au putut juca, cum ar fi ‘Titanic Vals’, pentru că era pe vremea aceea interdicţie să fim mai mult de 4-5 personaje pe scenă, ‘Soldatul Svejk’ şi toate spectacolele pe care noi le avem în repertoriu”, a declarat pentru Agerpres managerul instituţiei, actriţa Dorina Lazăr.

Ea a precizat că prima premieră a stagiunii va avea loc pe 30 octombrie, un spectacol în regia lui Zoltan Balazs, axat pe fabulele lui La Fontaine.

„Suntem în curs de repetiţii pentru un spectacol pe care-l face un regizor de la Budapesta, Zoltan Balazs, care este axat pe fabulele lui La Fontaine, în scenografia lui Constantin Ciubotariu. E un spectacol care va avea premiera pe 30 octombrie. De asemenea, o să înceapă Eugen Jebeleanu un fel de audiţii, un fel de cunoaştere cu trupa teatrului, după ‘Livada de vişini’ a lui Cehov. Zic că o să înceapă pentru că el ar fi trebuit să lucreze anul acesta, însă, anul acesta Teatrul Odeon a fost văduvit de un buget satisfăcător şi atunci nu prea ne-au ieşit socotelile, şi începe acum şi va continua în primul trimestru al anului 2023”, a arătat Dorina Lazăr.

Ea a amintit că, în următoarea stagiune, Odeon va găzdui spectacole din cadrul Festivalului Naţional de Teatru, iar trupa teatrului va prezenta piese din repertoriu în mai multe oraşe din ţară.

„O să găzduim, probabil, spectacole ale Festivalului Naţional de Teatru, ca de obicei, vom participa la diverse festivaluri de teatru, de exemplu, la Iaşi, la Teatrul Luceafărul, unde vom prezenta spectacolul ‘Gardenia’, tot în regia lui Zoltan Balazs, cu care teatrul are o colaborare foarte bună, ne ducem la Timişoara şi jucăm ‘Natura moartă cu nepot obez’, cu o distribuţie bună din care fac parte Pavel Bartoş, Rodica Mandache, Nicoleta Lefter, Angela Ioan şi Dorina Lazăr”, a mai spus actriţa.

Dorina Lazăr a amintit şi de Gala Tânărului Actor HOP, care se desfăşoară joi la Alba Iulia şi unde va oferi unui tânăr actor Premiul pentru prestanţă, rostire scenică şi expresie corporală.

„Joi începe Gala HOP şi mă bucur că am făcut o muncă de convingere cu mine însămi şi mă voi duce şi eu, şi, de altfel, voi da şi un premiu. Eu am iniţiat acum zece ani aproape un premiu pe care-l dau eu de la mine, din sufletul meu şi din poşeta mea, acelui actor sau actriţă în care o să-l văd pe Iordache, pe Hossu, pe Olga Tudorache, pe Gina Patrichi. Cam greu, dar eu caut”, a mărturisit managerul Teatrului Odeon.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati