Teatrul Stela Popescu participă în luna mai la trei festivaluri de teatru

0
157

Teatrul Stela Popescu participă în luna mai la trei festivaluri de teatru din ţară Alba Iulia, Galaţi şi Adjud.

Spectacolele Anatomia unui clișeu, după un text de Alexandru Doru Spătaru, regia Chris Simion-Mercurian, scenografia Maria Miu şi Revolta poveştilor, un spectacol de Tony Adam după o poveste de Sânziana Popescu, scenografia Cristian Marin, coregrafia Ioana Macarie, producţii ale Teatrului Stela Popescu, participă în luna mai la trei festivaluri de teatru din ţară.

Primul spectacol, cu Anatomia unui clişeu, va avea loc marţi, 17 mai 2022, la Festivalul Internațional de Teatru de la Alba Iulia „Povești” – ediția a XV-a 2022 şi se va juca de la ora 18:00 la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia.

Spectacolul pentru copii Revolta poveştilor se va juca duminică, 22 mai 2022, de la ora 10.30, în cadrul Festivalului Internaţional de Animaţie „Gulliver” ediţia a XXVIII-a, în Sala Mare a Teatrului Dramatic Fani Tardini din Galaţi.

Piesa Anatomia unui clişeu va fi prezentată în cadrul Festivalului de Teatru, Film şi Muzică „Ion Dichiseanu” – ediţia I, organizat de Primăria Municipiului Adjud şi Asociaţia Artis, la Casa de Cultură Tudor Vornicu din Adjud duminică, 22 mai, ora 18.30.

„Oamenii se întâlnesc și se cunosc. Se cunosc și apoi se despart. Se despart pentru că au avut imprudența de a se cunoaște. Se despart, dar nu se uită.” Tu alegi dacă accepți imprevizibilul sau te refugiezi în iluzie. Viața e generoasă. Cea mai bună prietenă te înșeală cu iubitul tău sau iubitul tău te înșeală cu cea mai bună prietenă. Ce faci ? Te răzbuni sau înțelegi ? Un spectacol despre emoții, impulsuri, așteptări. Despre a lăsa aceste sentimente să ne domine sau a le transforma în energie vitală care să ne permită să trăim mai departe.

Dacă aceste cuvinte v-au inspirat, nu rataţi ocazia de a vedea cum sunt transpuse ele scenic în spectacolul Anatomia unui clişeu.

Revolta poveştilor este un spectacol care ne aminteşte că poveștile sunt determinante pentru educația noastră, ne deschid ușa către lumea cărților și ne dezvoltă universul vieții adulte. Vremurile sunt în continuă schimbare, copiii se adaptează din mers vitezei și tehnlogiei actuale, părinții sunt și ei copleșiți de virtual, timpul s-a comprimat, iar magia unei povești pierde teren pe an ce trece.

Spectacolul vorbește despre pierderea plăcerii de a răsfoi în tihnă o carte și de a închipui povești pline de magie, personaje și culoare. Într-o lume dominată de tablete și jocuri video riscă să se piardă cel mai important prieten al copilului – imaginația, cea care îi face pe micuți să aibă curaj să viseze și să lupte cu determinare pentru a-și împlini visele. „Revolta poveștilor” vrea să transmită că poveștile pot continua să existe doar dacă sunt citite, cultivate și iubite. Altfel, toate personajele îndrăgite din basmele copilăriei noastre se revoltă, se urâțesc și devin anacronice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.