Telefoane mobile în valoare de 43 milioane de lei, vândute online, ”la negru”

O firmă cu sediul în București a vândut online, în perioada 2019–2021, telefoane mobile de ultimă generație și a obținut venituri totale de aproape 43 milioane de lei, fără a fi înregistrate și declarate, transmite ANAF. Instituția anunță că va continua verificările vânzărilor online de bunuri cu livrare prin curier, pentru asigurarea fiscalizării încasărilor.

Reprezentanții firmei au cauzat un prejudiciu total de aproximativ 12 milioane de lei, reprezentând taxa pe valoare adăugată, impozitul pe profit și impozitul pe veniturile microîntreprinderilor aferente. Pentru asigurarea recuperării prejudiciului cauzat bugetului de stat, inspectorii antifraudă fiscală vor sesiza organele de urmărire penală, potrivit Economedia.

În cadrul controalelor, inspectorii antifraudă fiscală au constatat că reprezentanții firmei livrau personal în București și vindeau telefoanele direct din portbagajul mașinii. În țară au expediat peste 17.000 de colete, cu plata ramburs, prin intermediul unor firme de curierat, cărora le-au declarat identități fictive. Inspectorii DGAF au constatat că nu se desfășura nicio activitate comercială la sediul declarat, iar la aceeași adresă sunt înregistrate peste 500 de alte firme.

Pentru disimularea legalității comercializării, produsele erau livrate cu opțiunea de verificare a coletului la livrare și erau însoțite de înscrisuri cu aparență de factură, cumpărătorii fiind în imposibilitatea de a beneficia de drepturile legale și de garanția produsului.

Firma era inactivă și accepta plăți doar în numerar, semne vizibile ale unor nereguli fiscale, spun reprezentanții ANAF.

Aceștia transmit că verificările vânzărilor online de bunuri cu livrare prin curier vor continua pentru asigurarea fiscalizării încasărilor.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati