Tema de vacanță, motiv de revoltă pentru o mămică: „Eu cu ce-am greșit să cumpăr 15 cărți? Noi avem o gândire modernă”

O postare a unei femei a devenit virală pe rețelele de socializare, după ce aceasta s-a arătat revoltată de faptul că fiul ei, aflat în clasa a V-a, a primit ca temă de vacanță să citească o serie de lecturi suplimentare.

”Groaza” mămicii, pe nume Iuliana S., s-a amplificat la faptul că micuțul trebuie să-și noteze, pe un caiet de lectură, câteva impresii despre cărțile citite. Ea se întreabă „cu ce a greșit” de trebuie să cumpere cărți, potrivit site-ului educatieprinlectura.ro.

Mai mult, mămica în cauză afirmă că ea și soțul său au „o gândire modernă”.
  • Iată mesajul integral publicat de Educație prin Lectură:

„Mă numesc Iuliana S. și sunt mama unui băiat de clasa a V-a. Copilului meu nu-i place să citească, preferând de mic mijloacele electronice. Noi avem o gândire modernă și nu suntem de acord să-l forțăm să citească dacă lui nu-i place, așa cum nici pe noi adulții nu ar fi coresc să ne forțeze cineva să vedem o piesă de teatru, de exemplu, dacă nu ne place teatrul în general.

Diriginta clasei în care învață copilul meu este și profesoara de limba și literatura română. Le-a dat o listă de lecturi suplimentare pentru vacanța de vară. Problema este că trebuie să țină și un caiet în care să scrie despre fiecare lectură câteva răspunsuri. Trebuie să le citească obligatoriu.

Nu mi se pare normal așa ceva din mai multe motive:

1. Este vacanță sau oră de lectură? Copilul meu în loc să se relaxeze în vacanța mare trebuie să stea să citească în fiecare zi ca să termine lista doamnei? Este normal așa ceva?

2. Metoda e după vremea mea. Așa primeam și eu temă acum 25 de ani. Nu ne mai modernizăm deloc?

3. Eu cu ce-am greșit să stau să cumpăr acum 15 cărți? Poate vreau să mergem să ne relaxăm un week-end la munte de banii respectivi. Să se dea liste cu lecturi suplimentare și obligatorii când școala o să fie în stare să suporte costurile!

„Harun și marea de povești” de Salman Rushdie
„O buclă în timp” de Madeleine L Engle
„Recreația mare” de Mircea Sântimbreanu
„Emil și detectivii” de Erich Kastner
„Istoria lui Răzvan” de Horia Corcheș
„Val și cetatea sufletelor” de Ana Alfianu
„Vântul bate la ușă” de Madeleine L Engle

etc!!!!!!

Doresc să aflu dacă profesoara are dreptul la anul, în septembrie să-l penalizeze pe copilul meu dacă nu rezolvăm această sarcină! Eu refuz să-mi supun copilul la un asemenea tratament în lunile de vacanță”, susține mămica pe site-ul Educație prin Lectură.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati