Tencuială căzută pe trotuar în Colentina. Poliția Locală a intervenit de urgență – FOTO

Poliția Locală Sector 2 a intervenit de urgență în Șos. Colentina, unde bucăți din fațada unui bloc puneau în pericol viața trecătorilor.

Astfel, agenții de poliție au luat mai multe măsuri specifice la un bloc degradat din cartierul Colentina, nr. 81.

Deoarece bucăți din tencuială se desprindeau de pe fațada imobilului și cădeau pe trotuar, s-a decis crearea unui perimetru de siguranță până la finalizarea intervenției pompierilor militari chemați să desfacă elementele afectate.

În conformitate cu art. 27 din Legea nr. 10/1995, rep. privind calitatea în construcții, proprietarii construcțiilor au următoarele obligații principale:

a) efectuarea la timp a lucrărilor de întreținere și de reparații care le revin, prevăzute conform normelor legale în cartea tehnică a construcției și rezultate din activitatea de urmărire a comportării în timp a construcțiilor;
c) asigurarea urmăririi comportării în timp a construcțiilor, conform prevederilor din cartea tehnică și reglementărilor tehnice;
e) asigurarea realizării lucrărilor de intervenții asupra construcțiilor, impuse prin reglementările legale;
f) asigurarea efectuării lucrărilor din etapa de postutilizare a construcțiilor, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.

”Proprietarii vor suporta cheltuielile pentru întreținerea şi repararea imobilelor pe care le dețin, iar în caz de accident sunt obligați să plătească despăgubiri.”, mai spune sursa citată.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati