Tenorul Mihai Irimia,invitat special pe scena Operei Naţionale Bucureşti în spectacolul „Bărbierul din Sevilla”

Opera Naţională Bucureşti prezintă miercuri, 6 noiembrie, de la ora 18, 30 spectacolul „Bărbierul din Sevilla” de Gioacchino Rossini. Regia, scenografia, mişcare scenică, lighting design-ul porată semnătura italianului Matteo Mazzoni, a informat luni un comunicat al Operei Naţionale Bucureşti.

Potriivt sursei citate, video mapping-ul a fost realizat de Fabio Massimo Iaquone şi Luca Attilii, iar coregrafia de către Andrea Gavriliu. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ciprian Teodoraşcu. Publicul spectator îl va putea urmări pe tenorul Mihai Irimia interpretând rolul Contelui Almaviva în calitate de invitat al primei scene lirice a ţării.

Regizorul prezintă o propunere inedită de spectacol, care îmbină tradiţia teatrului de operă clasic italian cu tendinţele contemporane din lumea artelor spectacolului, o paralelă interesantă între epoci şi stiluri, între mediul în care au apărut personajele şi lumea contemporană.

„Mesajul producţiei, pe care eu aş vrea să-l lansez în România şi în întreaga lume este că teatrul liric se poate face în mod diferit. Teatrul liric nu este acea lume închisă, cum e adesea în Italia. Tradiţia noastră s-a dus mai departe şi vreau să demonstrez cu această producţie că se poate face un spectacol de operă absolut actual, absolut contemporan, prin decoruri şi costume, folosind un alfabet de gesturi, unul actoricesc. Aş vrea ca persoanele din public să se recunoască pe ei înşişi pe scenă, aşa cum se întâmpla când Verdi îşi scria operele, pentru ca publicul care vede spectacolul să vadă viciile şi virtuţile propriei societăţi. De aceea decorul prezintă o casă mare, unde trăiesc personajele, unde al nostru Bartolo se uită la Liga Campionilor, cum fac mulţi bărbaţi, unde se prepară cina, prânzul, aşa cum face şi publicul nostru, înainte şi după spectacol, în viaţa de toate zilele.

În operă protagonist este muzica, mai mult decât cuvântul, mai ales în ceea ce îl priveşte pe Rossini, care pune în muzică foarte multe accente. Pentru Bărbierul din Sevilla eu am construit regia după muzică.”, a declarat acesta.

Biletele se găsesc pe http://tickets.operanb.ro/ şi la casa de bilete a Operei Naţionale Bucureşti (program luni – duminică între orele 10:00 – 13:00 şi 14:00 – 19:00).

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati