Tentative de fraudă. Atenție la e-mailurile trimise în numele Loteriei Române

Loteria Română avertizează cu privire la tentativele de înșelăciune. Oamenii primesc mesaje prin care anunțați ca au caștigat la Loteria de Vaccinare și li se solicită, în vederea acordarii caștigului, date cu caracter personal și alte elemente legate de vaccinare.

Informațiile cu privire la Loteria de Vaccinare pot fi obținute exclusiv pe site-urile oficiale ale Ministerului Sănătății (www.ms.ro), Ministerului Economiei, Antreprenoriarului și Turismului (www.economie.gov.ro) și C.N. „Loteria Română” S.A. (www.loto.ro), care au fost comunicate la inceputul campaniei Loteria de Vaccinare.

„Atragem atentia cu privire la tentativele de inselaciune si de obtinere de date cu caracter personal prin intermediul mai multor mijloace care folosesc insemne sau simboluri ale organizatorilor Loteriei de Vaccinare (adrese de e-mail cum ar fi loteriavaccinarii.gov@gmail.com sau similare, sigla Loteriei Romane, abrevieri tip gov. s.a.). Prin intermediul unor mesaje transmise prin e-mail, destinatarii sunt anuntati ca au castigat la Loteria de Vaccinare si li se solicita, in vederea acordarii castigului, date cu caracter personal si alte elemente legate de vaccinare”, se arată în comunicatul transmis de Loteria Română.

Loteria de Vaccinare se desfasoara in conformitate cu Regulamentul aprobat prin ordinul comun al Ministerului Economiei, Antreprenoriatului si Turismului si Ministerului Sanatatii. Regulamentul poate fi consultat pe site-ul Loteriei Romane www.loto.ro, pe site-ul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului si Turismului www.economie.gov.ro si pe site-ul Ministerului Sanatatii www.ms.ro.

„Atragem atentia tuturor cetatenilor sa nu dea curs unor astfel de mesaje sau altor tipuri de practici similare si le recomandam sa se informeze numai din surse oficiale”, se mai arată în comunicat.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati