Teodorovici: Dacă acţiunea civilă va avea câştig de cauză, deciziile Congresului vor fi invalidate

0
58
teodorovici ciolacu
Foto: RomaniaTV.net

Senatorul PSD Eugen Teodorovici a declarat, vineri seară, că instanţa i-a respins doar solicitarea de amânare a Congresului PSD de sâmbătă, afirmând că trebuie să mai judece şi asupra acţiunii civile pe care a depus-o.

Eugen Teodorovici a precizat că în 20 august a depus la Tribunalul Bucureşti două solicitări: ”1. Cererea de ordonanţă preşedinţială pentru amânarea Congresului din 22 august, până la judecarea acţiunii civile – tocmai pentru a preîntâmpina o altă ilegalitate. 2. Acţiunea civilă împotriva conducerii ilegale a PSD, prin care am solicitat inclusiv amânarea Congresului PSD din 22 august”.

Vineri a fost respinsă doar cererea sa adresată Tribunalului Bucureşti cu privire la primul aspect: amânarea Congresului, pe motiv de inadmisibilitate, a precizat senatorul PSD.

”Aceasta este decizia Tribunalului Bucureşti de azi, o decizie cel putin stranie, chiar “exotică” as putea spune. Şi nu o spun doar eu, o spun cei cu experienţă juridică. Cererea de emitere a Ordonanţei preşedinţiale a fost considerată inadmisibilă, adică instanţa a considerat că nu poate să judece această solicitare‼ Instanţa a invocat inadmisibilitatea cauzei chiar dacă aceasta nu a fost invocată de avocaţii care l-au reprezentat pe preşedintele ilegal al PSD şi nici nu a fost discutată în timpul înfăţişării‼️Au evitat astfel să se pronunţe şi să facă lumină în această situaţie, este adevarat una sensibila şi, implicit, să creeze astfel un precedent. Înţeleg teama/reţinerea instantei de a-şi asuma o soluţie clară prin care să facă dreptate. A fost aleasă soluţia comodă, nedorind să se creeze, cum spuneam, precedente într-o dispută politică dar fără de care reformarea clasei politice este aproape imposibilă”, a adăugat Teodorovici.

Dacă acţiunea civilă va avea câştig de cauză, deciziile Congresului de mâine şi toate celelalte decizii luate de conducerea actuală după preluarea ilegală a partidului, începând cu 29 noiembrie 2019, vor fi invalidate, a susţinut  Teodorovici.

”Timpul nu este în favoarea conducerii ilegale a PSD, căci chiar dacă aceasta mizează pe câştigarea legitimităţii în urma unui Congres organizat în condiţii de ilegalitate, în final hotărârea judecătorească va dispune!”, a spus senatorul PSD.

Eugen Teodorovici a avut un mesaj și pentru social – democrații care își aleg, sâmbătă, o nouă conducere.

”Mâine va fi o zi în care veţi putea pune capăt unui şir lung de abuzuri şi ilegalităţi comise de această conducere ILEGALĂ a PSD. Eu merg mai departe, cu Dumnezeu înainte, pentru toţi cei care îmi trimiteţi mesaje de susţinere, şi cu certitudinea faptului că dreptatea va triumfa, ca întotdeauna, dar refuz să girez încă o ilegalitate comisă în numele PSD‼ Voi? Îmi doresc ca membrii PSD să înţeleagă acum, mai mult decât oricând, că numai un PSD puternic va reuşi să schimbe clasa politică din România! Şi că ticăloşii ajunşi acum la vârful conducerii corup puterea”, a spus Teodorovici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.