Teodorovici: Orban uită că Parlamentul este unica autoritate legiuitoare/Orban, mergi la ANI sau DNA să faci plângere tuturor parlamentarilor

Senatorul PSD Eugen Teodorovici a declarat, marți, că premierul Ludovic Orban nu cunoaşte Constituţia și îi sugerează acestuia să meargă la ANI sau DNA şi să facă plângere tuturor aleşilor care vor vota pentru stabilirea alegerilor prin lege.  

„Orban înţelege Constituţia, cum înţelege să guverneze: puţin, spre deloc‼️ Ludovic Orban, în prezent preşedintele PNL şi premier prin voinţa lui Klaus Iohannis şi a blatiştior din PSD, a găsit conflict de interese în faptul că Parlamentul va decide data alegerilor, sub argumentul că parlamentarii au interesul să-şi prelungească cât mai mult mandatul”, a scris Eugen Teodorovoci, pe Facebook.

Eugen Teodorovici a afirmat că Ludovic Orban uită că a fost şi el parlamentar şi ”a trecut ca gâsca prin apă prin Parlament, dar atunci nu vedea conflicte de interese la tot pasul”.

De asemenea, premierul ”uită” că 11 din cei 16 miniştri ai săi sunt şi ei parlamentari, iar ”dacă e să vorbim de conflict de interese, păi abia ăsta ar fi conflictul, că şi ei ca miniştri ar putea decide data alegerilor pentru parlamentare tot în interesul lor de parlamentari”.

 ”(…) dar, cel mai important, uită că, potrivit Constituţiei, Parlamentul este unica autoritate legiuitoare a ţării şi că vânturatul de acuzaţii de conflict de interese ţine doar la talibanii liberali, nicicum la cineva cu o minimă #educaţie politică sau o minimă gândire logică”, susține Teodorovici.

Teodorovici îi propune premierului Ludovic Orban să facă plângere la ANI sau DNA tuturor parlamentarilor care vor vota pentru stabilirea datei alegerilor prin lege.

„Ludovic, uite ce-ţi propun: mergi tu la ANI sau DNA să faci plângere tuturor parlamentarilor care vor vota pentru stabilirea datei alegerilor prin lege, aşa cum este legal şi normal şi apoi, după ce lăsăm procurorii şi inspectorii de integritate să-şi revină din râs, mergem noi şi-i rugăm să vadă cum de ai putut să trăieşti atâta amar de vreme şomer, să fumezi ţigările alea scumpe şi să joci sume impresionante la poker … că poate o fi ceva acolo …”, a conchis Teodorovici.

Premierul Ludovic Orban a declarat, marți, că decizia Parlamentului de a stabili data alegerilor parlamentare reprezintă un conflict de interese, deoarece cei care au aprobat acel proiect de lege s-ar afla într-un conflict de interese şi că ar avea interesul să îşi prelungească cât mai mult mandatul.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati