Teodorovici reacționeză după DEFICITUL RECORD anunțat de ministerul Finanțelor: Cuplu de măscărici, Cîțu-Orban, câștigă de departe Premiul Darwin pentru bulibășeală economico-fiscală!

Fostul ministru Eugen Teodorovici a recționat după deficitul record anunțat de ministerul Finanțelor, pe primele șase luni ale anului 2020 – 45,17 mld lei (4,17% din PIB), considerând că ”acești Pic și Poc(Cîțu-Orban) se joacă cu nervii românilor, cu așteptările pensionarilor, ale mediului de afaceri dar și cu nivelul de trai al părinților”.

Deficitul bugetar a explodat: după 6 luni din an, deficitul a crescut la 45 mld. lei, aproape cât s-a înregistrat pe tot anul 2019.

  • După această explozie a deficitului pe primele șase luni, Teodorovici i-a atacat atât pe șeful Guvernului, Ludocvic Orban, cât și pe ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, considerându-i un ”cuplu de măscărici” care ”câștigă de departe Premiul Darwin pentru bulibășeală economico-fiscală!”

”DEFICITUL ca „sarea în bucate” … varianta PNL

Deficitul, în sine, nu este ceva rău, așa cum știe orice specialist în finanțe și sunt multe școli de gândire economică despre cum e mai bine să fie acest deficit și despre cum e mai bine să fie el finanțat. Dar acest cuplu de măscărici, Cîțu-Orban, câștigă de departe Premiul Darwin pentru bulibășeală economico-fiscală❗️

Primul măscărici, Cîțu, zice că deficitul e rezonabil. El ar trebui să știe de câți bani dispune, de câți are nevoie și la ce costuri poate să se împrumute. Iar Cîțu zice, în esență, că e ok.
Celălalt măscărici, Orban, zice că e îngrijorător deficitul, de parcă ar vorbi despre un film de groază. Bine, el nici nu știe economie, sau administrație publică, sau ceva … orice❗️

Și atunci, acești Pic și Poc, se joacă cu nervii românilor, cu așteptările pensionarilor, ale mediului de afaceri dar și cu nivelul de trai al părinților. Orban, probabil, nu vrea să mărească pensiile, alocațiile și în general nu vrea nimic din ceea ce ar avea impact social și folosește deficitul ca o scuză. Cîțu, mai habarnist politic, vorbește despre deficit în termeni tehnici, fără să înțeleagă gândirea președintelui său și-l lasă pe acesta în offside. Atâta pot, atâta fac. Vorba românului, unde nu e, nici Dumnezeu nu cere❗️”, a precizat Eugen Teodorovici pe pagina sa de socializare.

Teodorovici
Foto: facebook.com/EugenOrlandoTeodorovici

Teodorovici: Datoria guvernamentală a crescut, iar împrumuturile ating record lună de lună.

”Mai interesant este altceva: deficitul o fi rezonabil, dar nu e folosit pentru nimic relevant. Nici mari proiecte publice, nici sprijin pentru mediul de afaceri și nici pentru creșterea nivelului de trai al românilor. Deficitul nu este un manechin, să-l pui în vitrină și să te lauzi cu el. El trebuie pus la lucru în folosul țării, iar aici atât Cîțu, cât și Orban au eșuat lamentabil❗️

Datoria guvernamentală a crescut, iar împrumuturile ating record lună de lună. Asta în timp ce economia merge în cap, locurile de muncă se evaporă ca un cub de gheață la soare, prețurile cresc, agricultura este lovită de secetă, producția industrială este lovită de pandemie, HORECA este ținută cu lacătul pe ușă, iar #administrațiapublică face viața mai grea firmelor, nu mai ușoară❗️

Deci, deficitul ca deficitul, dar cu economia ce facem❓”, a mai scris Teodorovici pe facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati