Terasele se vor redeschide de la 1 iunie, iar normele care trebuie respectate la redeschiderea au fost publicate în Monitorul Oficial vineri seara.
Acestea stabilesc că:
- nu se va permite accesul clienţilor cu simptome respiratorii,
- la o masă vor putea sta maxim patru persoane, dacă nu sunt membri ai aceleiaşi familii,
- nu se vor transfera meniuri, solniţe sau alte obiecte de la o masă la alta,
- toate acestea se vor dezinfectata după plecarea clienţilor de la o masă
- personalul de servire trebuie să poarte măşti şi mănuşi
- trebuie reorganizate circuitele de producţie şi livrare, unde este cazul, trebuie monitorizată starea de sănătate a angajaţilor
- trebuie să existe unui registru de rezervări ale clienţilor, pentru ca în cazul apariţiei unei îmbolnăviri să poată fi făcută ancheta epidemiologică
- trebuie luate măsuri de respectare a distanţei între angajaţi sau, dacă acest lucru nu este posibil, trebuie luate măsuri suplimentare de protecţie (reducerea numărului de angajaţi şi lucrul în ture, folosirea de echipament de protecţie)
- curăţenia şi dezinfectarea cu produse biocide a spaţiilor, echipamentelor şi ustensilelor trebuie făcute mai frecvent.
- la intrarea pe terasă şi la grupurile sanitare trebuie să fie puse dispozitive cu substanţe dezinfectante pentru mâini.