Termoenergetica: 100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai

Circa 100 de blocuri din Bucureşti vor avea apă caldă oprită până pe 1 mai, din cauza unei avarii, anunţă Termoenergetica. Este vorba despre 100 de blocuri din Sectorul 2.

„Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. anunţă că din cauza unei avarii pe Magistrala I Sud (diametrul de 800 mm), în zona străzilor Vulcanei și Torentului, furnizarea agentului termic pentru apă caldă către aproximativ 100 de blocuri va fi sistată până în data de 01 mai 2024, ora 23:30.

Încă din cursul nopții de duminică vor fi începute în regim de urgență manevrele tehnice de închidere, de golire, precum și cele de aerisire și urmează să fie realizate sudurile pentru efectuarea reparației.

Starea acestei porțiuni de rețea primară este extrem de deteriorată, Magistrala 1 Sud având o vechime de 40 de ani.

Pe lângă lucrările de reparații care s-au efectuat în cursul anului trecut, prin care a fost înlocuit un tronson de 150 metri de țeavă, se impun intervenții punctuale, cu rolul de a asigura funcționarea sistemului de termoficare până la finalizarea etapei de proiectare a lucrării destinate înlocuirii unui tronson de aproximativ trei kilometri de conductă.

Simultan, din cauza limitărilor în alimentarea cu agent termic, impuse de lucrările aflate deja în desfășurare la ruta alternativă – Magistrala 2 – vor fi alimentate deficitar următoarele zone: Colentina, Fundeni, Teiul Doamnei, Lacul Tei, Doamna Ghica, Petricani, Opanez, Obor, Mihai Bravu și Ștefan cel Mare.

Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica București și echipele de intervenție lucrează în regim permanent pentru soluționarea problemelor apărute. Punctele termice vor fi repuse în funcțiune pe măsură ce sunt finalizate intervențiile din teren.

Clienții au la dispoziție informații prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau alte detalii la 0800.820.002, precum și prin aplicația Termoalert”, mai trabsmite Termoenergetica.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati