Termoenergetica are datorii uriașe la Elcen. Nicușor Dan: ,,banii există, este o chestiune tehnică”

1
182
Termoenergetica are datorii uriașe la Elcen. Nicușor Dan: ,,banii există, este o chestiune tehnică''
Termoenergetica are datorii uriașe la Elcen. Nicușor Dan: ,,banii există, este o chestiune tehnică''

Termoenergetica are o datorie de câteva sute de milioane de lei la Elcen, conform declarațiilor făcute recent de primarul general al Capitalei. De asemenea, cel din urmă a adăugat că banii pentru acoperirea ei există, dar se poartă discuții tehnice despre modul în care pot fi folosiţi de municipalitate pentru a face plata.

Datorii din partea Termoenergeticii către Elcen

„Există într-adevăr o datorie a Termoenergeticii către Elcen, care este de câteva sute de milioane de lei. Noi, PMB, faţă de Termoenergetica suntem cu plăţile la zi. Există din urmă, încă din 2020, acele pierderi. Am împrumutat la sfârşitul anului trecut 500 de milioane de lei, tocmai pentru a rezolva această problemă.

Banii aceştia există încă. Deci nu e o chestiune financiară. Este o chestiune tehnică despre ceea ce prevede contractul ca posibilitate a municipalităţii să ajute o firmă privată, chiar dacă e municipală – compania Termoenergetica. Asta presupune o discuţie despre ajutor de stat. Deci este o discuţie tehnică despre cum poate municipalitatea, prin hotărâre de Consiliu General, să recunoască aceste pierderi.

Discuţia asta tehnică a avut mai multe şedinţe interne la noi, în Primărie. Una urma să fie ieri după-amiază şi o să aibă loc azi, la ora 15:00. Sunt convins că o să găsim soluţia tehnică. Deci, este o chestiune tehnică, nu e o chestiune financiară”, a explicat Nicuşor Dan, în cadrul unei conferinţe de presă.

În timpul acesta, ministrul Energiei a afirmat în cursul zilei de marți că așteaptă plata urgentă a datoriei menționate de aproape 1 miliard de lei.

Potrivit unui comunicat al Ministerului pe care îl conduce, instituția a trimis de mai bine de o lună o scrisoare primarului general semnalându-i că există o datorie foarte mare pe care Termoenergetica, companie în subordinea Primăriei Generale, o are către Elcen.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.