Termoenergetica: Burse de peste 500 de lei pe lună, cazare şi masă pentru elevii care se înscriu în clasa de învăţământ profesional dual

0
278
Foto: Facebook / C.M. Termoenergetica București

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti anunţă că 28 iulie 2022 este ultima zi de înscriere în clasa de învăţământ profesional dual, pentru absolvenţii claselor a VIII-a care vor să înveţe meseria de instalator pentru instalaţii încălzire centrală.

Clasa este organizată de către Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti S.A. în parteneriat cu Primăria Sector 3 şi Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”. Elevii vor beneficia de o bursă oferită de operatorul economic de 300 lei/lună, de o bursă de stat în valoare de 200 lei/lună, precum şi de premii pentru stimularea performanţelor de 200 lei/semestrial.

De asemenea, sunt decontate cheltuielile cu cazarea (maxim 210 lei/lună), masa în perioada de practică, elevii urmând să primească pe lângă rechizitele necesare pe perioada practicii, echipamente de lucru şi protecţie, precum şi asigurare în caz de accident.

Toate beneficiile financiare sunt susţinute de către companie şi sunt complementare stimulentelor oferite de Ministerul Educaţiei.

„În contextul dezechilibrului forţei calificate de muncă existent pe piaţa din România, Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) a ales să se implice activ şi să ofere şansa tinerilor de a avea un viitor sigur. Clasa va avea 28 de locuri dedicate celor care vor să înveţe meseria de sudor sau de instalator instalaţii încălzire centrală. Pe lângă şansa de a avea un loc de muncă imediat după finalizarea studiilor, CMTEB oferă elevilor o serie de beneficii pe toată durata studiilor, conform legii. Toate beneficiile financiare sunt susţinute de către CMTEB şi sunt complementare stimulentelor oferite de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării” a declarat Claudiu Creţu – Director General CMTEB.

Se pot înscrie absolvenţii claselor a VIII-a cu situaţia şcolară încheiată (fără corigenţe), indiferent de localitatea de reşedinţă. Înscrierea nu este condiţionată de promovarea examenelor din cadrul Evaluării Naţionale. Absolvenţii învăţământului obligatoriu care întrerup studiile pot fi cuprinşi într-un program de învăţământ dual, în vederea dobândirii unei calificări profesionale, până când împlinesc vârsta de 26 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.