Termoenergetica face angajări pentru a grăbi reabilitarea sistemului de termoficare

Termoenergetica face angajări pentru a grăbi reabilitarea sistemului de termoficare din Bucureşti, cu atât mai mult cu cât sunt şantiere în toate sectoarele Capitalei, a declarat şeful companiei într-o conferinţă de presă.

Directorul general al Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) S.A., Claudiu Creţu, a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că ritmul de reabilitare a sistemului de termoficare poate creşte în condiţiile în care vor fi angajaţi sudori, instalatori şi muncitori necalificaţi.

Termoenergetica are în prezent peste 3.000 de salariați, însă cu peste 1.200 mai puţini decât acum 12 ani, în 2010, potrivit directorului general Claudiu Crețu, scrie Agerpres.

Angajarea a circa 200 – 300 de persoane în următoarele luni ar reprezenta „un pas înainte”, a adăugat Crețu.

„La data de 30 iunie 2022, compania îşi desfăşoară activitatea cu puţin peste trei mii de salariaţi – 3.184 angajaţi, cu 1.277 de salariaţi mai puţin faţă de anul 2010, în condiţiile exploatării unui sistem aflat într-un proces continuu de degradare. Capacitatea redusă de intervenţie de astăzi este rezultatul direct al diminuării forţei de muncă specializate care să asigure intervenţiile în timp util asupra reţelei”, a declarat Claudiu Creţu.

Potrivit reprezentanţilor companiei de termoficare, un muncitor necalificat ar câştiga în jur 2.000 lei pe lună, net, la care se mai adaugă bonuri de masă şi sporuri în valoare de aproape 1.000 lei, în timp ce un sudor sau instalator câştigă între 4.000 şi 5.000 lei.

Șeful Termoenergetica a mai spus că, în prezent, sunt identificate şi închise peste 40 de puncte în reţeaua de termoficare, însă având în vedere numărul redus al personalului lucrările sunt prioritizate în funcţie de importanţă. În cele 40 de puncte de pe rețea au loc lucrări în prezent, cele mai imortante fiind cele din Sectorul 2, Sectorul 3 şi Sectorul 4.

”Nu putem creşte ritmul lucrărilor din cauza lipsei de personal”

„Cele mai importante şantiere în acest moment, din rețeaua primară de termoficare, sunt: în sectorul 2 – zona Dimitrov, Basarabia (pentru CET-ul Titan) şi Ştefan cel Mare la Spitalul „Sfântul Ştefan”, iar în sectorul 3 – zona Călăraşi, Labirint. Tot în sectorul 3, finalizarea lucrărilor din intersecţia bulevardului Camil Ressu cu Drumul Murgului ajută la preluarea zonei Camil Ressu, Nicolae Grigorescu, Theodor Pallady şi 1 Decembrie în aria de alimentare a CET Progresu. (…)

Este vital să finalizăm urgent toate aceste lucrări, pentru că reprezintă zonele de alimentare cu agent termic pentru sectoarele 2 şi 3. Din păcate, nu putem creşte ritmul lucrărilor din cauza lipsei de personal.

Deşi compania a aplicat, mai ales în ultimul an, şi aplică în continuare o politică de recrutare activă, numărul angajărilor este insuficient. Din 522 de posturi de muncitori scoase la concurs în primul semestru al anului 2022, doar 113 au fost ocupate. Peste toate acestea, se adaugă şi faptul că media de vârstă a salariaţilor companiei este de 49 de ani şi 6 luni”, a mai explicat Claudiu Creţu.

Directorul Termoenergetica a amintit că sunt importante și „finalizarea şantierului din zona bulevardului Octavian Goga sprijină preluarea consumatorilor pe aria CET Progresu.

În ceea ce priveşte sectorul 4, zona Brâncoveanu reprezintă cel mai important şantier. Finalizarea acestei lucrări ajută la preluarea consumatorilor din zona Niţu Vasile, Olteniţa. De asemenea, finalizarea lucrărilor din zona Parcului Tineretului va contribui la preluarea consumatorilor pe aria CET Progresu”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati