Termoenergetica închiriază o centrală provizorie de termoficare. Aceasta va furniza apă caldă și căldură începând din iarnă

0
632

Nicușor Dan a anunțat că Termoenergetica a semnat un contract pentru închirierea unei centrale provizorii de termoficare.

Aceasta va fi amplasată în locația fostului CET Titan, pentru a asigura o sursă suplimentară de energie termică în zona de Nord-Est a Municipiului București.

După desființarea CET Titan în 2014, încălzirea locuințelor din zonă s-a făcut până acum de la CET Sud, aflat la mare distanță, ceea ce a dus la reducerea presiunii apei și implicit la furnizarea agentului termic sub parametrii normali, spune primarul capitalei.

Noua centrală va permite furnizarea căldurii și apei calde la parametrii normali și va reduce considerabil avariile la rețeaua de termoficare.

Capacităţile modulare vor avea o putere termică instalată cuprinsă între 30 Gcal/h și 60 Gcal/h, în funcție de diagrama de reglaj, în sezonul de iarnă şi 10 Gcal/h și 15 Gcal/h în sezonul de vară. Necesarul de apă de adaos (tratată) pentru completarea volumului pierdut în rețelele termice primare CMTEB va fi de 50 tone/h.

Montarea acestora se va realiza pe amplasamentul din Strada Ion Sahighian nr.4 din sectorul 3 şi vor fi racordate la utilităţi (energie electrică, gaze naturale, apă rece – potabilă/brută – şi canalizare), precum şi la conductele care alcătuiesc rețeaua primară, aflate în exploatarea CMTEB.

Centrala va deveni funcțională în sezonul rece 2022-2023, după obținerea tuturor avizelor necesare.

Contractul a fost încheiat pe o perioadă de 12 luni, cu firma S.C Energofor S.A, cu posibilitate de prelungire până la 36 de luni, valoarea acestuia fiind de aproximativ 13 milioane de lei fără TVA, mai precizează edilul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.