Termoenergetica oprește căldura în 85 de blocuri din București. Se fac lucrări pe Magistrala III VEST

0
544
Unsplash

Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. anunță, joi, că pentru lucrările de întregire a rețelei Magistralei III VEST este necesară oprirea furnizării agentului termic pentru apă caldă și încălzire care alimentează aproximativ 85 de blocuri.

Potrivit sursei citat, se va opri furnizarea agentului termic pentru apă caldă şi încălzire către punctele termice din zona străzilor Roşia Montana, Cetatea de Baltă, Cernişoara, Lavandei şi Ghirlandei, care alimentează aproximativ 85 de blocuri.

Se vor realiza lucrările de integrare a conductelor nou înlocuite cu diametrul de 800mm şi se vor monta vane, care să asigure continuarea lucrării de pe strada Dezrobirii spre strada Orşova.

”Decizia privind continuarea lucrărilor după începerea sezonului de încălzire, care a implicat funcţionarea deficitară în toată această perioadă a fost luată având în vedere faptul că în ultimii ani funcţionarea a fost deficitară în această zonă”, completează sursa citată.

Șantierul fost început imediat după încheierea sezonului de încălzire anterior, fiind realizate până în prezent trei etape, arată compania. Echipele au lucrat continuu, inclusiv în zilele de sâmbătă şi de sărbătorile legale însă, pe lângă schimbarea tronsoanelor de magistrală, au fost necesare şi lucrări de înlocuire a plăcilor superioare de beton, din cauza stării avansate de degradare şi mai ales din cauza pericolului pe care îl reprezentau pentru echipele de intervenţie. Acest lucru a avut drept consecinţă extinderea lungimii săpăturilor mai mult decât a fost iniţial prevăzut pentru acest tip de intervenţie.

Toate intervenţiile au fost executate în condiţii deosebit de grele: ”Din cauza circulaţiei intense în zonă şi a traseului de amplasare a conductelor, nu a fost posibilă realizarea unui provizorat, alimentarea consumatorilor cu agent termic fiind făcută pe o rută alternativă.”, susține sursa citată.

După întregirea reţelei de termoficare şi reluarea furnizării agentului termic, şantierul va continua cu efectuarea lucrărilor de punere în siguranţă a galeriei şi aducerea carosabilului la starea iniţială. Finalizarea tuturor acestor ultime etape depinde de starea de degradare a plăcilor de acoperire a galeriei.

Clienţii au la dispoziţie informaţii prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau alte detalii la 0800.820.002, precum şi prin aplicaţia Termoalert.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.