Terorizați de demolările cu explozibili pe terenul IMGB. Oamenii spun că li s-au fisurat pereții apartamentelor

Locatarii unui bloc situat peste drum de fosta ”Întreprindere de Mașini Grele București”, au parte de luni bune de zgomot, praf, și trepidații constante, relatează stirileprotv.ro.

Terenul IMGB a fost cumpărat de o mare companie de construcții, care a început să demoleze fostele hale. La fiecare detonare, cei care stau vis-a-vis au impresia că are loc un cutremur și, mai rău de atât, spun că au început să apară fisuri în pereții apartamentelor.

Coşurile de fum aflate în curtea fostei Întreprinderi de Maşini Grele Bucureşti au început să fie demolate în septembrie anul trecut. Iar de atunci au tot avut loc demolări controlate, provocate de explozii. Imaginile filmate de oameni de-a lungul timpului arată cum toată zona se umple de praf după o astfel de operaţiune.

Cei care stau vis-a-vis de curtea IMGB se plâng că în pereți au început să apară crăpături.

Locatară: „Asta este exact de la IMGB. Tot ce se vede. După ușă, să vă uitați exact de la IMGB cum este. După ușă și aici sus la baie. Stăteam la laptop și se simte și mă ridica practic în sus când dădeau ei cu presa. Bine, că și acum când mai pică, se simt trepidațiile aici la demisol, vă dați seama sus cum face blocul.”

O doamnă locuiește la demisol arată că din pereţii ei cad bucăți de cărămidă.

Locatară: „Asta e de la bloc. Noi am chemat experții. Ne-au săpat în pardoseală să vadă dacă au folosit ce trebuie, nu au folosit. La cei care nu au avut pereții fisurați le-au apărut fisuri mari. Fisurile astea au apărut acum, a fost afectată structura blocului. Holul tot cade, ia uitați. Până sus pe aici. De fiecare dată, săream așa în pat ca la un cutremur de șapte grade.”

Platforma IMGB a fost cumpărată în 2020 cu peste 32 de milioane de euro de un dezvoltator imobiliar. Pe terenul fostei întreprinderi de mașini grele București vor fi construite peste 3.000 de apartamente și cel puțin patru magazine.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati