The Independent: Bucureşti, capitala europeană unde poți admira orașul de la balcon, iar berea este nesfârșită

În arșița de aproape 40 de grade Celsius, Bucureștiul reușește în continuare să captiveze și să încânte turiștii prin clădirile inundate de istorie, arhitectura inspirată de francezi și micile balcoane încadrate de uși de sticlă, dar și berea abundentă văzută drept chilipir. The Independent, ziar britanic recunoscut în lume, a trimis reporteri în România, iar Capitala a fost destinația finală și cea mai captivantă pentru străini.

Arhitectura clădirilor, stiluri eclectice complentare

Jurnalista Sophie Goodall scrie că din camera de hotel, balconul este poarta către arhitectura eclectică a orașului. Aceasta subliniază caracterul clădirilor drept un amestec de design Art Nouveau, gotic și neoclasic, contopite ca “într-o oală fierbinte”.

2 lire sterline pentru o halbă de bere

Pe lângă arhitectura impresionantă, vesticii europeni care vizitează Capitala se bucură de fiecare dată de prețurile scăzute la bere și friptură. Pe Sophie Goodall, ghidul a adus-o la Caru’ cu Bere, emblematic pentru mâncarea tradițională care cucerește orice critic culinar. Pentru străini, sumele sunt mici prin comparație, berea e 2 lire sterline și o masă abundentă din friptură de porc, tartar de sfeclă și sos de piper este sub 15 lire.

Bucăți de istorie presărate prin oraș

Vizitatorii admiră “obscenul” Palat al Parlamentului, dar percepția le este definitiv schimbată când află că întregi cartiere și spitale au fost aduse la pământ pentru a se naște moștenirea lui Ceaușescu. Jurnalista de la The Independent se plimbă chiar prin Piața Revoluției și din povești încearcă să îl imagineze pe conducătorul României comuniste cum pleacă cu elicopterul, în decembrie 1989, în speranța că se va salva, doar ca, la scurt timp, să fie executat alături de soția sa, Elena Ceaușescu.

Vizita nu se termină până ce vesticii nu descoperă și câteva dintre „buzunarele istorice” ascunse sub pământ, și anume Pasajul Macca-Villacrosse, care face legătura dintre Calea Victoriei și Strada Lipscani prin iesirea pasajului din strada Eugeniu Carada. Pasajul este clasat ca monument istoric și cucerește prin tavanul de sticlă pictată în culori galben de smalț.

Noul București

În finalul vizitei, jurnalista de călătorie oferă impresii și despre noile adiții din preajma Capitalei, nu doar despre istoria bogată de pe străzile cu piatră cubică și astfel ajunge la Therme. Complexul care include piscine, plaje, zone de spa și relaxare, dar și restaurante a concluzionat vizita reporteriței într-un ton la fel de extatic.

Capitala își câștigă dragostea printre vizitatorii vestici prin berea ieftină și priveliștea de neuitat de la balcoanele franțuzești din București, concluzionează publicația The Independent.

sursa: Buletin de Bucuresti

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati