The International Mock Trial on Human Rights, în Parlamentul României. 23 de tineri participă la procesul simulat al unui lider nazist

Un număr de 23 de elevi și studenți din Complexul Educațional Laude-Reut și alte colegii și universități din București, Iași, Ploiești, Buzău și Sibiu participă la un proces simulat în Parlamentul României, ce îl are în boxa acuzaților pe Ernst Rüdin (1874-1952), creierul legislației „igienei rasiale”, promotor al programului nazist de sterilizare forțată, dar și un pionier în domeniul cercetărilor originilor genetice ale bolilor psihice. 
  • Miercuri, 22 martie, începând cu ora 10.00, la inițiativa Fundației Magna cum Laude-Reut și Complexul Educațional Laude-Reut împreună cu Social Excellence Forum din Israel și Ambasada Statului Israel la București, 23 de elevi și studenți din Complexul Educațional Laude-Reut și alte colegii și universități din București, Iași, Ploiești, Buzău și Sibiu, se vor afla în Parlamentul României unde, în plenul Camerei Deputaților, vor participa la procesul simulat care îl va avea în boxa acuzaților pe Ernst Rüdin (1874-1952), creierul legislației „igienei rasiale”, promotor al programului nazist de sterilizare forțată.

The International Mock Trial on Human Rights, o premieră în România

Realizat sub numele The International Mock Trial on Human Rights, proiectul, o inițiativă internațională a Social Excellence Forum din Israel, este o premieră în România, organizată de Fundația Magna cum Laude-Reut, Complexul Educațional Laude – Reut și Ambasada Statului Israel la București în plenul Camerei Deputaților, cu participarea extraordinară a judecători ai Curții Constituționale a României și a vicepreședintelui Senatului.
Alături de elevii care își vor asuma rolurile de reprezentanți ai acuzării, respectiv ai apărării, va interpreta actrița berlineză Michaela Maxi Schultz.
  • Membrii completului de judecată sunt dl Marian Enache, Președintele Curții Constituționale a României, dna Laura-Iuliana Scântei, judecător la Curtea Constituțională a României, și dl Robert Cazanciuc, Vicepreședinte al Senatului României. Lucrările acestui proces simulat sunt conduse de dna Yadovski Herruti Keren, din Israel, și de dl Răzvan Dincă, Președinte – Director General al Societății Române de Radiodifuziune, în colaborare cu dl Daniel Jinga, Manager – director general al Operei Naționale din București.

12 liceeni români, „avocați” sau „procurori” ai unui lider nazist, în cadrul unui eveniment organizat la New York

Procesul simulat este o reeditare a celui care a avut loc la începutul acestui an la New York.
În luna ianuarie, în premieră pentru țara noastră, o delegație de 12 liceeni din Complexul Educațional Laude-Reut a reprezentat România în cadrul unui eveniment unic în lume, un proces internațional simulat (International Mock Trial on Human Rights), organizat de Social Excellence Forum, organizație israeliană dedicată formării de tineri lideri în spiritul valorilor morale și al drepturilor omului, și desfășurat sub egida ONU, ca parte a Programului de Comunicare despre Holocaust.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati