„The Ladies Sing Jazz” cu Irina Sârbu şi Nadia Trohin – Live de la Sala Radio

Două voci speciale ale scenei de jazz din România – Irina Sârbu şi Nadia Trohin – alături de un ansamblu ca BIG BAND-ul RADIO, sub conducerea muzicală a cunoscutului dirijor şi compozitor IONEL TUDOR, sunt „argumentele” unei seri de JAZZ LIVE.

Joi, 25 februarie (19.00), concertul sugestiv intitulat „The Ladies Sing Jazz” va fi transmis în direct de la Sala Radio şi va fi prezentat de Cristian Marica.

IRINA SÂRBU este mereu apreciată pentru prospeţimea interpretărilor sale şi pentru spiritul de improvizaţie, ce se bazează pe mulţi ani de studiu dedicat muzicii clasice şi apoi jazz-ului şi pe o pasiune arzătoare pentru folclorul românesc. De la jazz-ul standard la etno-jazz şi, mai recent, la partituri instrumentale redate vocal (ca Hora staccato şi Hora mărţişorului de Grigoraş Dinicu, Concertul pentru vioară şi orchestră în la minor de Bach, prima parte) parcursul muzical al acestei soliste vocale cu un timbru cu totul special a atras atenţia multor muzicieni care şi-au dorit să colaboreze cu ea în proiecte diverse.

Născută la Chişinău, Nadia Trohin a studiat la Universitatea de Muzică Bucureşti şi a fost solista trupei Millenium şi membră a grupului vocal Jazzapella. Este cunoscută de public şi sub numele de „Fata sihastră”, după succesul melodiei cu acelaşi nume, pe care a interpretat-o ca solistă a formaţiei „Millenium”. Colaborarea sa cu pianistul Mircea Tiberian a început în 2011, când cei doi au înregistrat albumul „La margine de Bucureşti”. Cariera Nadiei înseamnă colaborări cu nume importante ale jazz-ului din ţară şi din străinătate, alături de participări la festivaluri de profil.

Concertul va fi transmis LIVE pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical – în streaming live pe Internet, pe site-urile www.radioromaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro şi pe paginile de FACEBOOK Orchestrele şi Corurile Radio şi Radio România Muzical.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati