Tichete cadou cu ocazia Zilei Bărbatului, anunţate de ministrul Gabriela Firea

Gabriela Firea anunţă că a iniţiat un proiect prin care propune introducerea acordării tichetelor cadou cu ocazia Zilei Bărbatului.

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, anunţă un proiect prin care şi bărbaţii pot primi tichete cadou de ziua lor, care este în 19 noiembrie, în condiţiile în care în prezent Codul fiscal permite angajatorilor să ofere tichete cadou femeilor pe 8 Martie, când este sărbătorită Ziua Internaţională a Femeii. Potrivit sursei citate, ”egalitatea de şanse nu este doar despre drepturile femeilor, ci şi despre cele ale bărbaţilor, discriminaţi mai puţin ce-i drept”.

”Vin cu o veste bună pentru bărbaţii şi băieţii noştri. Am iniţiat un proiect prin care propunem introducerea acordării tichetelor cadou cu ocazia Zilei Bărbatului – 19 noiembrie. Egalitatea de şanse nu este doar despre drepturile femeilor, ci şi despre cele ale bărbaţilor, discriminaţi mai puţin ce-i drept. Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse continuă, astfel, demersurile de promovare a principiului egalităţii de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi.
De cele mai multe ori, femeile sunt discriminate, dar trebuie să recunoaştem şi situaţiile în care domnii sunt dezavantajaţi”, scrie Firea pe Facebook.
Codul fiscal permite angajatorilor să ofere tichete cadou doamnelor şi domnişoarelor pe 8 Martie, cu ocazia Zilei Femeilor.
  • ”Ne dorim, printr-un proiect de modificare a Codului Fiscal, ca angajatorii să poată acorda şi domnilor un astfel de tichet în valoare de 300 de lei, scutit de impozite. Singura condiţie este ca acest beneficiu să fie prevăzute în contractul de muncă, fie el colectiv sau individual, sau în regulamentul intern al instituţiei.
Prin acest proiect, iniţiat de Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse şi pe care îl lansăm în dezbatere publică, continuăm demersurile Guvernului României de promovare a principiului egalităţii de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi la nivel naţional. Politicile publice în acest domeniu trebuie să aducă îmbunătăţiri semnificative asupra vieţii sociale şi, în principal, să corecteze acele atitudini şi comportamente care ar putea determina excluderea sau marginalizarea persoanelor”, conchide Gabriela Firea.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati