Tichetele educaționale de 500 de lei, care ar fi trebuit să ajungă la peste 400.000 de familii luna aceasta, sunt blocate

0
282

Autoritățile statului blochează de mai bine de o lună tichetele educaționale pentru cei mai vulnerabili copii.

Voucherele educaționale prevăzute de OUG 83/2023 ar fi trebuit să ajungă la peste 400 de mii de familii din România, iar părinții acelor copii ar fi trebuit să poată deja să cumpere rechizite sau bunuri și servicii educaționale cu cei 500 de lei primiți din fonduri europene.

Programul este, însă, blocat și nicio instituție nu comunică transparent unde este blocajul sau ce și cine ar putea duce la deblocarea banilor pentru copii, porivit g4media.ro.

Într-un răspuns oferit la solicitarea Edupedu.ro, Serviciul de Telecomunicații Speciale, cel care ar trebui să livreze Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene listele cu beneficiarii finali, susține că listele respective nu au fost livrate pentru că „nu au putut fi generate în mod automat întrucât nu au fost puse la dispoziție toate datele consistente necesare verificării eligibilității cererilor”.

Asta după ce Edupedu.ro a scris că tichetele educaționale de 500 de lei nu vor ajunge la familii nici de Crăciun, după ce Ministerul Educației ar fi blocat listele cu beneficiarii. În replică, Ministerul Educației a precizat că nu el blochează listele, ci baza de date ar fi fost pusă la dispoziția STS conform prevederilor legale, încă din 9 noiembrie.

Citește integral pe Edupedu.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.