Tichetele sociale pentru mese calde, distribuite de echipele DGASPC Sector 6

În ultimele zile, echipele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 au fost pe teren și au distribuit peste 220 de tichete sociale pentru masă caldă la domiciliul persoanelor îndreptățite să le primească.

Conform Schemei Naționale de Sprijin pentru Persoanele Vârstnice și pentru Persoanele Fără Adăpost, stabilită prin O.U.G. nr.115/2020, beneficiază de tichete sociale pe suport electronic pentru mese calde următoarele categorii:

  1. persoanele care au împlinit vârsta de 75 de ani sau peste această vârstă, care au venituri la nivelul indemnizației sociale pentru pensionari, de maximum 800 de lei;

 

2. persoane/familii fără adăpost, inclusiv persoanele/familiile care au fost evacuate și familiile cu copii care nu au domiciliu stabil, mai ales cele monoparentale.

Continuă distribuirea tichetelor sociale pe suport electronic și în cazul beneficiarilor care nu au fost găsiți la domiciliu, asistenții sociali făcând toate eforturile pentru a-i identifica cu ajutorul administratorilor sau președinților asociaților de proprietari, vecini sau rude.

Tichetele sociale pe suport electronic pentru masa caldă au o valoare nominală de 180 de lei/lună, se alimentează lunar, lista cu beneficiarii eligibili fiind actualizată în permanență.

Tichetele sociale pe suport electronic pentru mese calde pot fi utilizate doar pe teritoriul României, în termenul de valabilitate și numai pentru achiziționarea serviciilor de servire a mesei calde pentru care au fost emise. Tichetele sociale nu permit efectuarea de operațiuni de retragere de numerar sau de preschimbare în numerar.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati