Țigări de contrabandă descoperite pe Aeroportul Internațional Henri Coandă cu ajutorul câinelui Ebasa

0
555

Autorităţile de frontieră din cadrul Aeroportului Internaţional Bucureşti Henri Coandă au descoperit în bagajele a trei persoane de sex feminin, cetăţeni bulgari, peste 4.000 de pachete cu ţigări, pe care acestea încercau să le introducă ilegal în România.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, în data de 26.12.2023, în jurul orei 01.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroportul Internaţional Henri Coandă s-au prezentat pentru a intra în ţară, cu o cursă din direcţia Istanbul, trei persoane de sex feminin, cetăţeni din Bulgaria, cu vârste cuprinse între 30 şi 34 de ani.

 

”După ce au efectuat formalităţile de frontieră şi au ridicat bagajele de cală, persoanele în cauză s-au deplasat spre ieşire pe culoarul verde, destinat persoanelor care nu au nimic de declarat autorităţilor vamale. Acţionând în baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra bagajelor de cală ale acestora, în urma căruia au fost descoperite, cu ajutorul câinelui de serviciu EBASA, nedeclarate, în mai multe geamantane de dimensiuni mari, o cantitate semnificativă de ţigări”, arată autorităţile.

În urma inventarierii au rezultat 4.050 de pachete cu ţigări (81.000 ţigarete), diverse mărci.

”Întreaga cantitatea de ţigări a fost reţinută de către autoritatea vamală. În cauză, va fi sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea, pentru efectuarea de cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă”, mai precizează Poliţia de Frontieră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.