Timiș: Dosar de trafic de droguri de risc şi mare risc, în care au fost efectuate nouă percheziţii

Procurorii DIICOT Timişoara au pus în executare, joi, şapte mandate de aducere, în urma audierilor care au avut loc într-un dosar de trafic de droguri de risc şi mare risc, în care au fost efectuate nouă percheziţii pentru destructurarea reţelei infracţionale.

Şase bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar în cursul zilei vor fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, arată un comunicat al DIICOT Timişoara, remis AGERPRES.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Timişoara, au efectuat nouă percheziţii (cinci în judeţul Timiş, trei în judeţul Cluj şi una în Mehedinţi) pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate specializate în trafic de droguri de risc şi mare risc.

În cadrul acestor activităţi, înainte de a descinde la locaţiile percheziţionate, a fost realizată o prindere în flagrant delict. Astfel, cu sprijinul poliţiştilor rutieri din cadrul Poliţiei Timişoara, un bărbat a fost depistat la volanul unui autoturism, în municipiul reşedinţă, asupra acestuia fiind găsite diverse cantităţi de droguri, respectiv cocaină, ulterior acesta fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de probe biologice.

În fapt, membrii grupării ar fi distribuit la nivel stradal (în special în zonele frecventate de tineri) cocaină, 3CMC, comprimate de ecstasy, metamfetamină şi canabis.

În urma descinderilor, efectuate cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca şi Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Mehedinţi, la mai multe locaţii au fost identificate cantităţi importante de droguri, fiind ridicate 1,05 kg de cocaină, 1,1 kg de 3CMC, 600 de grame de canabis, 9 comprimate de ecstasy, 2 timbre LSD, 3 farfurii cu urme de substanţe pulverulente, 3 carduri şi 2 paie cu urme de substanţă pulverulentă, 1.275 de euro, 600 de dolari, 9.600 de lei şi 10 telefoane mobile.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Activităţile au beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj, ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Mehedinţi, ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş şi al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Glad Voievod” Timişoara şi ai Grupării de Jandarmi Mobile „Ştefan Cicio-Pop” Cluj-Napoca.

Sursa: AGERPRES

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati