”Timpurești. Călător prin București”, joc online gratuit inspirat de istoria şi patrimoniul Capitalei

0
341

Asociaţia Da’DeCe şi Muzeul Municipiului Bucureşti au lansat un joc online gratuit, conceput în special pentru copiii de peste 8 ani, inspirat de istoria şi patrimoniul Capitalei.

Timpurești. Călător prin București este primul joc digital educativ bazat pe elemente de patrimoniu ale Bucureștilor de ieri și de azi, poate fi acum jucat gratuit online. Începe călătoria aici.

„Timpureşti. Călător prin Bucureşti” poate fi jucat la https://timpuresti.asociatiadadece.ro/ de pe orice suport digital: telefon, tabletă, computer.

Jocul poate fi accesat de publicul larg, folosit în contexte educative (şcoală, ateliere, etc.) sau de petrecerea timpului liber, dar poate fi şi un reper care să-i inspire pe copii sau alte echipe să creeze jocuri similare.

Prin elemente artistice şi digitale, jocul îşi propune să valorifice elemente de patrimoniu semnificative pentru istoria oraşului, precum obiecte din colecţiile Muzeului Municipiului Bucureşti, clădiri aflate în centrul oraşului, nume de străzi sau de personalităţi, legende urbane, se mai arată în comunicat.

Jocul este construit sub forma unei călătorii, pe parcursul căreia jucătorii descoperă case, muzee și alte spații publice semnificative pentru istoria orașului. Scopul acestui traseu spațial și temporal este acela de a le stârni copiilor interesul pentru istoria orașului și de a-i incita să descopere ulterior și pe cont propriu locurile care fac parte din Timpurești, sensibilizându-i în relația lor cu orașul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.