Tineretul Național Liberal anunță o nouă campanie națională de donare de sânge

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, sărbătorită anual în data de 7 aprilie, Tineretul Național Liberal anunță o nouă campanie națională de donare de sânge.

  • Astfel, în perioada 3-7 aprilie, tinerii liberali din toată țara vor fi prezenți în centrele de transfuzie sangvină din fiecare municipiu reședință de județ.

De asemenea, aceștia invită toate persoanele care îndeplinesc condițiile de donare să fie parte a acestei campanii și să meargă de luni până vineri să doneze sânge în orice județ al țări.

Ziua Mondială a Sănătății se sărbătorește anual pe data de 7 aprilie, promovând beneficiile unei bune stări de sănătate și a bunăstării fizice și psihice peste tot în lume. În 2023, activitățile dedicate acestei zile se desfășoară sub tema „Sănătate pentru toți”.

”Donând, ajutăm la salvarea unei vieți și contribuim la eforturile medicilor care prin intervențiile zilnice efectuate pe baza donărilor de sânge, salvează sau prelungesc vieți”, precizează sursa citată.

Orice persoană care este sănătoasă, într-o stare bună fizică și psihică și care nu a suferit intervenții chirurgicale în ultimele 6 luni, poate dona sânge. Donatorul trebuie să aibă vârsta între 18-60 de ani și o greutate minimă de 50 kg.

Donând, aveți și o serie de beneficii precum:

  • analize medicale: eliberarea la cerere a analizelor medicale efectuate (grupa sanguină, Rh, hemoleucogramă, hepatita B, hepatita C, HIV, HTLV, analize biochimice);
  • eliberarea a 7 bonuri valorice care pot fi folosite în magazinele partenere pentru achiziționarea de produse sau alimente;
  • eliberarea unei adeverinţe pentru o zi liberă (ziua donării);
  • facilități transport: în funcție de oraș, pot fi oferite adeverințe pentru reducere 50% pe mijloacele de transport în comun.

”Și pentru a ne asigura că vestea ajunge în toată țara – BlooDoChallenge este alături de noi. Prin aplicație vă puteți programa online la donare, aveți carnetul donatorului în format digital și sunteți la curent cu campaniile de donare din toată țara. Din inimă, pentru România se găsește și în aplicația lor, disponibilă pe: https://bloodochallenge.com/.”, precizează Tineretul Național Liberal.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati