Tineri cu sindromul Down, voluntari în cadrul unei ceainării inaugurate pe str. Lipscani

Fitoceainăria SanThe, în cadrul căreia vor servi produse 26 de tineri cu sindromul Down, va fi inaugurată joi, la ora 17.00, pe str. Lipscani nr. 104, anunță Primăria Capitalei, printr-un comunicat.

Proiectul dedicat incluziunii sociale a tinerilor cu sindromul Down este implementat prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti în parteneriat cu Asociaţia Down Plus Bucureşti.

Fitoceainăria va funcţiona într-un regim special de voluntariat realizat de 26 de tineri cu sindromul Down, fiind deschisă de joi până duminică, în intervalul orar 14.00 – 20.00, iar voluntarii se vor ocupa de servirea produselor comandate din meniu, fiind prezenţi în ceainărie prin rotaţie, câte trei în fiecare zi.

„Acest proiect-pilot reprezintă o premieră pentru România şi are ca scop identificarea şi dezvoltarea abilităţilor tinerilor cu sindrom Down, precum şi asigurarea unui mediu social adecvat persoanelor cu această afecţiune. Prin implementarea proiectului, se oferă o şansă atât tinerilor cu dizabilităţi, care pot demonstra că abilităţile lor pot fi cultivate şi utilizate în folosul comunităţii, cât şi societăţii în sine, care poate interacţiona cu aceştia”, precizează PMB.

Rezervările la Fitoceainăria SanThé se pot face telefonic, la numărul 0730370290 (în intervalul orar 14.00 – 20.00) .

Ceainăria este deschisă şi pentru persoanele care nu au rezervare, în limita locurilor disponibile.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati