Tineri muzicieni între 14 şi 30 de ani se pot înscrie la competiţia internaţională online „YOUTH OF MUSIC 2021”

Muzeul Municipiului Bucureşti, împreună cu Asociaţia MuseArt, anunţă lansarea Competiţiei Internaţionale online „Youth of Music 2021”, dedicată tinerilor muzicieni, elevi, studenţi sau tineri profesionişti activi în domeniul muzicii clasice. Sunt admişi candidaţii cu vârsta cuprinsă între 14 şi 30 de ani. Termenul limită de înscriere este 15 aprilie 2021.

Competiţia se adresează tuturor categoriilor de instrumentişti, precum şi artiştilor lirici. Câştigătorii vor primi premii în bani, trofee, precum şi recitaluri înregistrate video în sălile prestigioaselor monumente istorice administrate de Muzeul Municipiului Bucureşti.

Având în vedere provocările întâmpinate de artiştii de toate vârstele în ultimul an, dar şi dorinţa de a încuraja şi cultiva dragostea pentru muzică şi artă a tinerilor, Muzeul Municipiului Bucureşti, împreună cu Asociaţia MuseArt, au luat decizia de a lansa Competiţia Internaţională online „Youth of Music 2021” (Bucureşti, România).

Competiţia este dedicată tinerilor muzicieni pentru categoria solo, cu scopul de a încuraja talente excepţionale, oferind în acelaşi timp posibilitatea de a concerta într-un context extrem de dificil. În afara premiilor în bani, acest concurs oferă şansa de a îi prezenta pe tinerii muzicieni, aflaţi la început de drum, unei largi audienţe online. În acelaşi timp, prin acest demers se aduce în atenţia iubitorilor de muzică şi frumos de pretutindeni patrimoniul cultural extraordinar aflat în grija Muzeului Municipiului Bucureşti.

Competiţia se va desfăşura online, perioada de înscriere fiind 1 martie – 15 aprilie 2021. Aceasta este organizată pe trei categorii de vârstă:

– Categoria I, deschisă tinerilor muzicieni (elevi) cu vârste între 14 şi 18 ani;

– Categoria a II-a, destinată muzicienilor cu vârsta cuprinsă între 19 şi 24 de ani;

– Categoria a III-a, adresată muzicienilor aflaţi la început de carieră, cu vârste cuprinse între 25 şi 30 de ani.

Concursul îi invită pe toţi tinerii activi în domeniul muzicii clasice, aflaţi în căutarea unei scene, să participe la acest concurs aflat la prima ediţie. Aplicaţiile sunt online şi constau în trimiterea unor înregistrări video, cu repertoriul la libera alegere a candidatului, postate pe platforma Youtube.com. Detaliile se găsesc pe site-ul: https://www.museart-academy.com/

Juriul prezidat de celebrul violonist Alexandru TOMESCU, este alcătuit din Liliana Staicu, Directorul Orchestrelor Naţionale Radio, Radio România Muzical, pianista Verona Maier, Prorector al Universităţii de Muzică Bucureşti, Dirijorul şi Managerul Orchestrei de Tineret a Uniunii Europene Alexandru Mija, precum şi pianista Sînziana Mircea, care este în acelaşi timp coordonatoarea proiectului în calitate de Preşedintă a Asociaţiei MuseArt, şi directorul Muzeului Municipiului Bucureşti, Dr. Adrian Majuru.

„Anul 2020 mi-a oferit ocazia să reflectez încă o dată la provocarea de a alege să devii muzician. A fost un an foarte greu, care ne-a arătat însă tuturor cât de importantă este solidaritatea în astfel de vremuri. Acest concurs este o formă de solidaritate cu toţi aceia care au decis să îşi urmeze vocaţia de a deveni muzicieni, chiar şi în aceste vremuri pline de incertitudine. Este un semn profund de preţuire şi o adâncă reverenţă în faţa lor, pentru puterea de a îşi urma visul. În acelaşi timp, este o încercare, chiar dacă la o scară foarte mică, de a oferi speranţă, de a oferi tinerilor o scenă îmbrăcată în haina de gală a palatelor din Bucureşti. Este modul nostru de a spune „mulţumesc” tuturor tinerilor muzicieni care nu au renunţat la aspiraţiile lor, care nu au încetat să spere şi să muncească din greu pentru a-şi îndeplini visul. Muzica, la fel ca şi tinereţea, înseamnă speranţă, bucurie, iubire şi frumos. Înseamnă visare! Acest proiect nu ar fi fost posibil fără implicarea unor parteneri de excepţie, precum Muzeul Municipiului Bucureşti – domnul director Adrian Majuru şi membrii juriului, mari personalităţi ale lumii muzicale, cărora doresc să le mulţumesc din suflet pentru generozitatea cu care au răspuns acestei invitaţii”, a spus pianista Sînziana Mircea, preşedinta Asociaţiei MuseArt.

Recitalurile de gală ale câştigătorilor vor fi înregistrate şi difuzate online în luna mai a anului 2021, pe canalul de Youtube şi paginile de Facebook ale Muzeului Municipiului Bucureşti, precum şi pe paginile Asociaţiei MuseArt.

Detalii despre concurs se regăsesc aici: https://www.museart-academy.com/regulament-concurs

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati